NIEUWSKlipsch

Klipsch lanceert zevende generatie Reference-serie, die bestaat uit tien modellen

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch heeft de Reference-productlijn herzien. De nieuwe luidsprekers zijn al weer de zevende generatie van de productlijn die oorspronkelijk in 1997 voor het eerst op de markt kwam, destijds onder naam Synergy-serie. De zevende generatie Reference-reeks bestaat uit tien modellen.

Klipsch Reference

In 1997 werd de eerste serie luidsprekers van het Amerikaanse Klipsch onder de familienaam Synergy gelanceerd. De Synergy-reeks werd in 2015 voorzien van de nieuwe naam Reference  en thans komt de zevende generatie van de Reference-reeks op de markt. De nieuwe luidsprekers zijn het resultaat van meer dan vier jaar onderzoek, ontwikkeling en engineering, ter ere van de 25-jarige productlijn en gebaseerd op de principes van oprichter Paul W Klipsch zoals ontwikkeld in de afgelopen 75 jaar.

Met inbegrip van de Dolby Atmos luidsprekers, zijn de tien nieuwe modellen van de Reference-serie volgens de fabrikant voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen, evenals cosmetische en materiële verbeteringen. Upgrades omvatten een nieuwe, grotere, edge-to-edge gepatenteerde Tractrix-hoorn die verbeterde dekking, bandbreedte en gerichtheid biedt.

  

Nieuwe woofers gemaakt van spun-copper thermoformed crystal polymeer (TCP) gebruiken een steilere hoek van de conussen voor een soepelere respons en betere cross-over integratie en de tweeters zijn Linear Travel Suspension (LTS) aluminium tweeters met naar eigen zeggen een hogere nauwkeurigheid en transparantie.

Klipsch Reference: tien modellen

De tien nieuwe modellen uit de Klipsch Reference-serie bestaan uit drie vloerstaande luidsprekers, t.w. de R-605FA met geïntegreerde Dolby Atmos-compatibele luidspreker, de R-800F en R-600F. Dan zijn er  twee centerluidsprekers genaamd R-50C en R-30C, twee monitormodellen genaamd R-50M en R-40M, een Dolby Atmos-hoogteluidspreker genaamd R-40SA die ook als surroundluidspreker kan worden gebruikt. Hekkensluiters zijn twee actieve subwoofers genaamd R-121SW en R-101SW. De adviesprijzen per stuk zijn als volgt,

Klipsch R-605FA:  1.598 euro
Klipsch R800F:      1.298 euro
Klipsch R600F:         998 euro
Klipsch R-50M:         349 euro
Klipsch R-40M:         299 euro
Klipsch R-30C:         399 euro
Klipsch R-50C:         299 euro
Klipsch R-40SA:       449 euro
Klipsch R-121SW:    599 euro
Klipsch R-101SW:    549 euro


MERK

EDITORS' CHOICE