NIEUWS

Zidoo Neo S: alles-in-een voor audio en video met SSD en ESS Sabre DAC-chip

Het Chinese Zidoo heeft de Zidoo Neo S aangekondigd, een mulifunctionele AV-streamer met ESS Sabre DAC-chip, hoofdtelefoonversterker en snelle SSD aan boord. De Ziddo Neo S heeft geen analoge ingangen maar zo ongeveer alle typen digitale ingangen, een HDMI-uitgang en analoge cinch- en XLR-uitgangen.

Zidoo Neo S: Zwitsers zakmes onder de streamers

De Neo S van het Chinese Zidoo is netwerkaudioserver, AV-streamer, hoofdtelefoonversterker en meer. Hij is gebaseerd op het eerdere model Neo X, maar de Neo S heeft een verdikte aluminium behuizing en een 5-inch OLED-touchscreen. Voorts is een snelle SSD ingebouwd met een opslagcapaciteit van 256 GB. DA-conversie wordt uitgevoerd door twee ES9068 DAC-chips. De basis van de voeding is een set grote ringkerntransformatoren.

Aan aansluitingen en functies geen gebrek. De Neo S beschikt over meerdere digitale audio-ingangen, waaronder USB, optisch, coaxiaal en AES/EBU. De USB-ingang ondersteunt asynchrone digitale signaalverwerking, die kan worden gebruikt bij aansluiting op een pc, externe streamer en IOS/Android-telefoons of tablets via OTG.

Zidoo Neo S: audiostreamer

Met behulp van twee ES9068 DAC-chips als de kern van audiodecodering, wordt tweekanaals audio onafhankelijk gedecodeerd om interferentie te voorkomen en een betere S/R-verhouding (van 118 dB) en dynamisch bereik te bereiken. De kanaalscheiding is 128 bij 1 kHz). De Neo S ondersteunt de volgende formaten tot DSD512 (SACD ISO/DFF/DSF/DSD) en PCM 32-bit / 768 kHz (FLAC, WAV, APE, DTS, enz.) en MQA.

De NEO S ondersteunt het rippen en afspelen van CD's door een CD-rom loopwerk aan te sluiten op de USB-poort, die via speciale HASH de namen van albums/nummers op intelligente wijze aan de bestanden toevoegt.

Met een ingebouwde 2.4G + 5G dual-band 2R2T MIMO WIFI-module heeft de NEO S een draadloze overdrachtssnelheid tot 867 Mbps. Natuurlijk is er ook bluetooth-connectiviteit via de vlaggenschip Qualcomm CSR8675-module, die APTX en LDAC lossless audiocompressietechnologie ondersteunt.

Er is ook een ingebouwde hoogwaardige hoofdtelefoonversterker met zowel 4,4 millimeter gebalanceerde als 6,35 millimeter hoofdtelefoonaansluitingen en twee selecteerbare versterkingsmodi voor de verschillende impedantiebereiken van hoofdtelefoons.

Zidoo Neo S: videostreamer

Aan de videokant wordt de 4K UHD-beeldkwaliteit afgehandeld door de Zidoo-beeldengine en de Hexa-core A55-processor, die gemakkelijk 4K HDR-beelden kan decoderen die zijn gecodeerd met HEVC/H.265-standaarden. Met ondersteuning van Dolby Vision- en HDR10+-verwerking, een breed kleurbereik van BT.2020 en een uitvoer van 3.840 x 2.160 pixels en een framerate van 60 Hz, ziet elke pixel er natuurlijk uit en zijn de beelden helder en levendig, zelfs op een groot scherm.

Een afstandbediening die werkt via Bluetooth wordt meegeleverd. De afstandbediening is voorzien van toetsverlichting.

Zidoo Neo S: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie vernomen. Louter ter indicatie, wij hebben op een Nederlandstalige website een prijs van net geen 1.300 euro zien staan.

 


EDITORS' CHOICE