NIEUWSKuzma

Kuzma kondigt nieuwe Safir 9 draaitafelarm aan

Het Sloveense audiobedrijf Kuzma heeft een nieuwe draaitafelarm aangekondigd. De nieuwe arm heet Safir 9 en de ontwikkeling heeft vijf jaar gekost. De officiële lancering zal plaatsvinden op de High End audiobeurs in München die plaats zal vinden van 19 t/m 22 mei.

Kuzma Safir 9: hoogwaardige en prijzige draaitafelarm

Na vijf jaar ontwikkeling introduceert ontwerper Franc Kuzma van het gelijknamige audiobedrijf Kuzma  vandaag zijn nieuwste creatie, de Safir 9 draaitafelarm. De conische armbuis is gemaakt van saffier en dat is naar eigen zeggen de eerste implementatie van dit materiaal voor deze toepassing.

Volgens het persbericht zijn de algehele stijfheid en weerstand tegen ongewenste resonanties van saffier de belangrijkste natuurlijke eigenschappen van het materiaal en volgens Kuzma presteert de arm  beter dan elke armbuis die in een toonarm wordt gebruikt en blijft resonantievrij tot 5 kHz. Door de natuurlijke dichtheid van het materiaal heeft de Safir 9 een aanzienlijke effectieve massa. Het lagersysteem is vergelijkbaar met het unieke systeem dat op de vierpunts armen wordt gebruikt: vier scherpe punten die in robijnrode lagers rusten.

De armbuis past in een massieve solide aluminium structuur met messing blokken om een extreem inerte en mechanisch stille ondersteuning te bieden voor de saffierbuis en de lagerspikes, hetgeen volgens de fabrikant resulteert in een uitzonderlijke trillingsdissipatie.

Andere kenmerken zijn een vergrendelbaar messing contragewicht met twee secties en nauwkeurige azimutafstelling in kleine, nauwkeurige en gemakkelijk te herhalen stappen zonder speling. De toonarm past gemakkelijk in de meerderheid van de beste draaitafels van vandaag, omdat hij de eerder gebruikte Kuzma-armbasis lay-out behoudt.

Interne bedrading is een speciale Kondo-zilverlegering als een enkele, ononderbroken 1,5 m lange kabel van headshell-pinnen naar hoogwaardige cinch-stekkers.

Kuzma Safir 9: technische specificaties 

  • Effectieve lengte: 229 millimeter
  • P2S-afstand: 212 millimeter
  • Offset-hoek: 23 graden
  • Effectieve massa: 60 gram (compatibel met phono-cartridges van CU (conformiteit 25 of lager)
  • Totale massa: 1.250 gram

 

Kuzma Safir 9: prijs en leveringsinformatie

Kuzma lanceert de Safir 9 op de High End audiobeurs in München die plaatsvindt van 19 tot 22 mei 2022. De verwachte verkoopprijs is 20.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE