NIEUWS

High End München 2022 komt op stoom en vindt plaats van 19 t/m 22 mei

Al bijna twee jaar vinden er geen fysieke audiobeurzen plaats vanwege de coronapandemie. De beperkingen die Covid-19 met zich meebrengen lijken ten einde te komen, reden waarom de High End Society Service GmbH, de organistie achter de jaarlijkse high end audiobeurs in de Duitse stad München, heeft laten weten zich te verheugen op een volle beursvloer met standhouders, bezoekers en fraaie producten. De beurs zal plaatsvinden van 19 t/m 22 mei a.s., in München.

High End München 2022

“Het is bijna zover: van 19 t/m 22 mei vindt de High End 2022 plaats op het beursterrein van het MOC Event Center in München en herenigt eindelijk de internationale wereld van hifi-experts en professionals na twee jaar pauze. Gedurende een periode van vier dagen zal het evenement vertegenwoordigers van de audio-industrie samenbrengen op een centrale locatie waar ze ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen, netwerken en nieuwe zakelijke verbindingen kunnen leggen. Dit jaar zijn er voor het eerst twee vakbezoekersdagen waarop de hele beurs in het teken staat van B2B-business. In het weekend is de High End 2022 ook open voor het grote publiek, waardoor audiofielen en muziekliefhebbers indrukwekkende luisterervaringen en spannende technische demonstraties kunnen ervaren,” aldus de aanhef van het persbericht van de High End Society Service GmbH.

De voorbereidingen voor de High End audiobeurs zijn op dit moment in volle gang. Volgens de organisatie zullen naar verwachting 500 bedrijven uit ongeveer 40 verschillende landen in mei van dit jaar hun producten en innovaties tentoonstellen op de toonaangevende internationale audiobeurs. Het indrukwekkende aantal boekingen is op dezelfde schaal als de laatste High End audiobeurs in 2019 en onderstreept hoezeer de exposanten hebben uitgekeken naar de herlancering van live branche-evenementen. “Mensen willen elkaar weer 'face-to-face' ontmoeten en kunnen niet wachten om eindelijk producten persoonlijk te ervaren nadat ze zo lang gescheiden zijn geweest,” zegt Stefan Dreischärf, directeur van de organisator van het evenement, het bedrijf High End Society Service GmbH. “Ze hebben niet alleen de zakelijke kant gemist, maar vooral ook het persoonlijke contact.”

High End München 2022: een uitgebalanceerde combinatie van een B2B-platform en publieksevenement

Om maximaal succes te garanderen, zal op de beurs van dit jaar de openingsdag en ook de vrijdag voor het eerst worden gereserveerd voor vakbezoekers. De voordelen van dit concept zijn duidelijk: klantbijeenkomsten kunnen plaatsvinden zonder tijdsdruk en het zal gemakkelijker zijn om de stroom bezoekers te verspreiden. In tijden waarin je een weg banen door overvolle zalen meer dan ooit een nachtmerrie is, richt de High End 2022 zich op het bieden van hoge kwaliteit en een beheersbare setting.

Hifi-fans en muziekliefhebbers krijgen natuurlijk ook de kans om hun passie verder te ontdekken op de twee dagen dat het evenement open is voor het grote publiek. dat is dus in het weekend. De hoogtepunten die voor het evenement van dit jaar zijn gepland, zijn onder meer de populaire specialistische lezingen en presentaties in de High End Kolleg-lezingenreeks, waar experts uit de industrie informatieve en vermakelijke voorkennis delen over verschillende onderwerpen in de audiowereld.

In de demonstratieruimten in de atria en de geluidscabines in de hallen kunnen luisteraars zich laven aan uitstekende geluidservaringen en indrukwekkende productpresentaties. Het portfolio van merken die op de beurs worden vertegenwoordigd, omvat niet alleen wereldwijd bekende zwaargewichten in de industrie, maar ook kleine onafhankelijke bedrijven en jonge start-ups. Of het nu gaat om streamingoplossingen, luidsprekers, versterkers of draaitafels, de producten die op de High End 2022 worden getoond, bestrijken het hele spectrum van de audio-industrie. Dit jaar zal het evenement ook beschikken over een Headphone Area waarin bezoekers producten kunnen bekijken en testen in een directe vergelijking.

High End München 2022: Alan Parsons behoudt zijn rol als merkambassadeur

Het gezicht van de beurs in 2022 zal Alan Parsons blijven, die aanvankelijk ermee instemde de eregast te zijn van de vakbeurs die in 2020 zou plaatsvinden. “Alan Parsons personifieert als geen ander de verbinding tussen muziek en technologie,” zo zegt Stefan Dreischärf uit. “Met zijn uitstekende opnametechnologie is hij buitengewoon succesvol in het brengen van de magie van zijn composities naar onze huiskamers.” Door Alan Parsons als merkambassadeur te verwelkomen, zet de beursorganisator zijn PR-strategie voort om een populaire artiest uit te nodigen om de belangrijkste boodschap van zijn evenementen te onderstrepen.

High End München 2022: IPS, de perfecte aanvulling op de High End

De nieuwe leveranciersbeurs IPS (afkorting van International Parts & Supply) brengt samen wat bij elkaar hoort. Het evenement, dat parallel aan de High End 2022 plaatsvindt in een apart gedeelte van het MOC Event Center, biedt fabrikanten van toeleveringsonderdelen voor de hifi-industrie het ideale platform om direct contact met hun klanten te leggen en hun producten te presenteren in een presentatie op maat aan hun doelgroepen.

High End München 2022: Covid-19 en veiligheid met gevoel voor verhoudingen

Hoewel de Covid-19-pandemie momenteel lijkt te bedaren, houdt de evenementenorganisator vast aan zijn plan van een beperkte capaciteit en een passend hygiëneconcept. “Of het nu exposanten, bezoekers of personeel zijn, iedereen moet zich op de beurs volledig veilig en comfortabel voelen,” benadrukt Stefan Dreischärf, de man achter het evenement. Grotere minimummaten voor beursstands, bredere gangpaden en duidelijk gemarkeerde routes door de hallen zijn allemaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen. Bovendien moeten alle deelnemers zich vooraf online inschrijven. Tickets voor vakbezoekers en het grote publiek zijn vanaf begin april alleen verkrijgbaar in de online ticketshop.

De High End Society Service GmbH kijkt uit naar een succesvol jaar 2022 met een nieuwe High End vakbeurs die de lat hoger zal leggen in tijden van en na Covid-19.

Meer weten? Kijk dan op de website van de High End Society Service GmbH.


EDITORS' CHOICE