NIEUWSReavon

Reavon UBR-X110: 4K Blu-ray-speler die vrijwel alle optische schijfjes kan lezen

Het Franse audiomerk Reavon heeft een nieuwe universele schijfjesspeler gelanceerd genaamd UBR-X110. De UBR-X110 is de opvolger van de UBR-X100 en kan alle typen optische schijven afspelen die de voorganger ook kon afspelen. De mogelijkheid om ook SACD’s af te spelen is toegevoegd aan de UBR-X110.

Reavon UBR-X110: loopwerk voor het afspelen van vrijwel alle optische schijfjes

Ongeveer een jaar geleden heeft het Franse audiomerk Reavon zijn eerste twee producten gelanceerd, zijnde twee disc-spelers voor het afspelen van optische schijfjes met daarop muziek of film. De UBR-X100 heeft uitsluitend digitale uitgangen en de duurdere UBR-X200 heeft ook analoge uitgangen. Nu heeft Reavon de UBR-X110 aangekondigd die wordt gepresenteerd als de opvolger van de UBR-X100. Ook de UBR-X110 heeft uitsluitend digitale aansluitingen.

Lees ook onze recensie over de UBR-X100 en UBR-X200 van Reavon.

In navolging van de UBR-X100 draait de UBR-X110 alle schijven die zijn voorganger ook kan afspelen. Dat is UHD Blu-ray, Blu-ray, DVD, DVD Audio en CD. De UBR-X110 kan echter ook SACD’s lezen. Zo ongeveer het enige type schijf dat hij niet kan afspelen is HD-DVD, maar dat systeem is nooit doorgebroken. SACD’s zijn overigens ook niet echt een veelgebruikt type schijf, maar het wordt nog altijd meer gebruikt dan HD-DVD.

Wie al eerder SACD-compatibiliteit van Reavon wilde, moest het vlaggenschip van het merk genaamd UBR-X200 aanschaffen. De mogelijkheid om SACD’s af te spelen is dus als het ware naar beneden gedruppeld.

Naast al deze schijfformaten speelt de UBR-X110 ook verschillende bestandsformaten af voor muziek, video en audio. Deze omvatten FLAC, AIFF, DFF, DSF, JPG, TIFF, MKV en M2TS. Dat betekent dat je een externe geheugenschijf kunt aansluiten via USB of DLNA en kunt genieten van je volledige mediacollectie met de UBR-X110. Alle moderne beeldcodecs worden ondersteund door de UBR-X110.

We hebben nog geen prijsinformatie vernomen m.b.t. de UBR-X110 maar in het geruchtencircuit gonst een prijs van circa 999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE