NIEUWSReavon

Reavon UBR-X100 en UBR-X200: de eerste producten van nieuw merk

Reavon is de merknaam van een nieuwe technologiebedrijf dat zijn basis in Frankrijk heeft en Reavon heeft zijn eerste twee producten gelanceerd, zijnde een tweetal high-end Ultra HD Blu-ray-spelers. De goedkoopste van de twee genaamd UBR-X100 kost 800 euro en de UBR-X200 kost het dubbele. In de loop van april zouden de nieuwe blu-ray spelers op de markt moeten komen.

Reavon UBR-X100 en UBR-X200

Het is geen dagelijkse kost dat er een nieuw gezicht binnenkomt in de thuisbioscoopsector. Maar dat is precies wat het jonge merk Reavon, eigendom van het Parijse consumentenelektronicabedrijf Groupe Archisoft, doet met zijn nieuwe blu-ray spelers UBR-X100 en UBR-X200. Beide modellen worden omschreven als “universele schijfspelers” die alle huidige optische schijfjes met daarop beeld en/of audio in de markt kunnen afspelen.

De nieuwe spelers ondersteunen ook Dolby Atmos en DTS: X evenals HDR10 en Dolby Vision maar zo te zien geen HDR10 +. Beide modellen hebben ook twee HDMI-uitgangen: één voor video en één voor audio. Er zijn natuurlijk ook verschillen tussen de twee nieuwe toestellen. Een snelle blik op de achterkant laat zien dat de UBR-X200 beschikt over analoge audio-uitgangen een RS-232C-aansluiting (voor aangepaste AV-integratie) plus andere geavanceerde audiomogelijkheden onder de motorkap zoals Burr-Brown PCM1690 DAC-chips. De goedkopere UBR-X100 heeft geen analoge uitgangen.

Reavon zal moeten gaan concurreren met zwaargewichten als LG, Panasonic en Sony. Dan is er ook nog de PS5 en Xbox Series X, die beiden eind 2020 arriveerden met ondersteuning voor UHD Blu-ray-weergave.

Reavon UBR-X100 en UBR-X200: prijzen en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen maar naar verluidt wordt de UBR-X100 straks voor 899 euro aangeboden, terwijl de UBR-X200 het dubbele kost, namelijk 1.600 euro. De nieuwe Blu-ray-spelers zijn momenteel de enige producten in de Reavon-catalogus en zullen vanaf april verkrijgbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE