Bowers & Wilkins lanceert Dolby Atmos Panorama 3 soundbar

De Engelse luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins heeft een nieuwe soundbar genaamd Panorama 3 gelanceerd. De nieuwe Panorama 3 ondersteunt Dolby Atmos en de fabrikant belooft dat de nieuwe soundbar makkelijk in gebruik is. Met de Bowers & Wilkins Music App kan ook muziek worden gestreamd.

Bowers & Wilkins Panorama 3: derde generatie soundbar

In 2009 verscheen de eerste soundbar genaamd Panorama van Bowers & Wilkins op de markt. Hij was vernoemd naar de iconische filmtechnologieën uit de hoogtijdagen van de cinematografie – Panavision en Cinerama – en zette een nieuwe standaard voor soundbar ontwerp. De Panorama is ontworpen als een premium product; nergens was op ingeleverd, het bracht de beste mogelijke geluidskwaliteit voort uit één enkele luidspreker. Externe subwoofers of add-ons waren niet nodig.

In 2013 kreeg het succesvolle eerste ontwerp een update. De Panorama 2 kreeg volgens de makers betere drivers en nieuwe HDMI-ingangen zorgden voor nog gemakkelijkere connectiviteit.

De nieuwe Panorama 3 staat volgens de persverklaring op de schouders van reuzen. Net als bij voorgaande modellen is de Panorama 3 speciaal ontworpen om geweldig geluid te leveren uit één enkel component. Externe subwoofers zijn niet nodig. Met afmetingen van 65 mm hoog, 140 mm diep en 1.210 mm breed heeft de Panorama 3 een uitgesproken slank ontwerp. Zijn lage profiel maakt dat hij gemakkelijk is te plaatsen.

Bowers & Wilkins Panorama 3: drivers

Ondanks zijn elegante proporties bevat de Panorama 3 nog steeds 13 individuele drivers in 3.1.2. opstelling. Het resultaat is een ruimtevullend, krachtig geluid waar volgens de ontwerpers geen enkele luidspreker aan kan evenaren. De Panorama 3 is de allereerste Bowers & Wilkins soundbar met naar boven gerichte drivers voor ondersteuning van Dolby Atmos. Deze 50 millimeter driver units zijn speciaal door Bowers & Wilkins ontwikkeld voor superieure ruimtelijke soundtracks en zijn zorgvuldig onder een hoek geplaatst op de bovenkant van de soundbarbehuizing om ultiem geluid te garanderen.

Ze worden vergezeld door een geavanceerde Dolby Atmos-decoder. Dezelfde decoder kan ook, indien aanwezig, Dolby Digital- en Dolby TrueHD-audiostreams verwerken.

De dubbele, naar boven gerichte Atmos drivers vormen een aanvulling op de naar voren gerichte setup aan drivers van de Panorama 3. Hij is opgesteld in een klassieke links, midden, rechts (LCR)-configuratie, elk met twee 50 millimeter midrange drivers, gekoppeld aan volledig ontkoppelde 19 millimeter titanium-dome tweeters. Tot slot zijn er twee 100 millimeter subwoofers gemonteerd in een substantieel akoestisch volume dat het grootste deel van de behuizing uitmaakt, hetgeen zorgt voor een diepe, uitgebreide bas zonder dat er een externe subwoofer nodig is.

De fabrikant geeft een frequentiebereik op van 43 Hz tot 48 kHz.

Bowers & Wilkins Panorama 3: versterkers

De Panorama 3 is een van de krachtigste soundbars in zijn klasse, met een totaal uitgangsvermogen van 400 Watt. Daarvan gaat 40 Watt naar elke tweeter, 40 Watt naar elk paar middentoners, 40 Watt naar elke subwoofer en 40 Watt naar elke Dolby Atmos Elevation drive unit.

Bowers & Wilkins Panorama 3: installatie en eventueel montage aan de muur

De nieuwe soundbar is eenvoudig te installeren. Dankzij zijn lage profiel kan hij gemakkelijk op een meubel worden gezet en zelfs voor de tv, zonder daarbij de onderkant van het beeldscherm aan het zicht te ontnemen. De Panorama 3 kan ook met een bijgeleverde metalen beugel gemonteerd worden aan de muur.

Aansluiten is eenvoudig: één ARC/eARC HDMI-aansluiting volstaat om de Panorama 3 op de tv aan te sluiten en het geluid van eventuele andere bronnen, zoals een set-top-box of gameconsole, te delen. Zodra de Panorama 3 via HDMI is aangesloten, kan men met het volume- en aan/uit-functies regelen met de afstandsbediening van de tv of satelliet-/kabeldecoder. Er is ook een optische digitale ingang voor oudere tv's. Als de Panorama 3 op deze manier is aangesloten, kan hij de belangrijkste opdrachten van de afstandsbediening van de tv leren om een naadloze gebruikerservaring te garanderen.

Bowers & Wilkins Panorama 3: muziek streamen in hoge resolutie

Bowers & Wilkins heeft ook aandacht voor de muziekliefhebber. De Panorama 3 is voorzien van zowel AirPlay 2 als aptX Adaptive Bluetooth, zodat zowel iOS- als Android-gebruikers hun favoriete muziek eenvoudig vanaf hun mobiele apparaten naar de Panorama 3 kunnen streamen. Spotify-fans kunnen ook genieten van het gemak van Spotify Connect.

Voor luisteren in hoge resolutie en de meest naadloze gebruikerservaring ondersteunt de nieuwe Panorama 3 ook de Bowers & Wilkins Music App, waarmee luisteraars direct toegang hebben tot een groot aantal streamingdiensten, waaronder Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL en TuneIn. De lijst met beschikbare diensten zal dit jaar nog verder worden uitgebreid.

Bowers & Wilkins Panorama 3: bediening

De Panorama 3 heeft aan de bovenkant eenvoudige 'verborgen tot ze oplichten'-toetsen, voor onmiddellijke bediening indien er geen tablet of telefoon binnen handbereik is. Ook beschikt hij over ingebouwde stembediening van Alexa.

Tot slot is de Panorama 3, net als de iconische Bowers & Wilkins Zeppelin, ontworpen om lang mee te gaan. Zijn krachtige digitale 'brein' kan in de loop der tijd worden geüpgraded, en de multi-room-functie zal kort na de lancering worden geïntroduceerd. Hierdoor zal de Panorama 3 compatibel zijn met andere Panorama's of andere Zeppelins in een multiroom-omgeving of, als u dat liever heeft, met een multiroom-systeem op basis van producten van Bowers & Wilkins Formation.

Bowers & Wilkins Panorama 3: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Panorama 3 zal starten op 23 maart 2022. De adviesprijs is net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE