NIEUWSSchiit

Schiit Audio Mani 2 Phono Preamp: phono-voorversterker met wat extra Schiit

Het Amerikaanse Schiit Audio is bekend van zijn compacte componenten en het bedrijf heeft nu de Mani 2 phono-versterker aangekondigd die geschikt is voor zowel mm-elementen als mc-elementen. De gebruiker heeft de beschikking over instelmogelijkheden die zijn geplaatst aan de onderkant van de Mani 2.

Schiit Audio Mani 2: instelbare phono-versterker

De nieuwe Mani 2 van het in de VS gevestigde Schiit Audio is een instelbare maar ook betaalbare phono-voorversterker duie geschikt is voor mm-elementen en mc-elementen. Net als zijn voorganger Mani heeft de vier versterkingsinstellingen , t.w. 35, 45, 50 en 60 dB nominale versterking. Natuurlijk kan ook de belasting worden aangepast. De gebruiker kan kiezen uit een resistieve belasting van 47 kOhm, 200 Ohm, 47 Ohm en 38 Ohm en een capacitieve belasting van 47 pF, 100 pF, 150 pF en 200 pF. Door deze ruime instelmogelijkheden kan de Mani 2 samenwerken met een grote verscheidenheid aan draaitafelelementen.

Verder bezit de Mani 2 optionele passieve 6 dB/octaaf of 12 dB/octaaf low-cut filters, gecentreerd op 15 Hz, om de eventuele effecten van rumble te verminderen. Gebaseerd op de TI OPA1612 met een DC-servo, gebruikt de Mani 2 een passieve RIAA-egalisatietrap op basis van 2% filmcondensatoren en 0,1% dunnefilmweerstanden. Het is ook volledig DC gekoppeld.

“Waar het signaal van de Mani drie condensatoren moest passeren, gebruikt Mani 2 er geen,” aldus de uitleg van Jason Stoddard van Schiit Audio. “We hebben geleerd van de ontwikkeling van phono-versterkers Ragnarok 2 en Jotunheim 2 en hebben deze kennis meegenomen naar de Mani 2.”

Volgens de fabrikant gaat de aandacht voor detail van de Mani 2 veel verder dan alleen de signaalschakelingen. Zo is er een volledigelineaire voeding met tweetrapsregeling, inclusief een filterfase die het ruis van de voeding vermindert en bijdraagt aan de prestaties van Mani 2.

Schiit Audio Mani 2: prijs en leveringsinformatie

De Schiit Audio Mani 2 staat op de Amerikaanse website van de fabrikant, maar Schiit Audio heeft ook een Europese website en daar hebben we de Mani 2 nog niet aangetroffen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.EDITORS' CHOICE