NIEUWSdCS

dCS kondigt Ring DAC Apex aan voor Vivaldi en Rossini productlijnen

Sinan Kökbugur | 23 februari 2022 | Fotografie Fabrikant | dCS

Het in Groot-Brittannië gevestigde Data Conversion Systems, beter bekend als dCS, heeft een verbeterde techniek voor DA-conversie aangekondigd genaamd Ring DAC Apex. Het nieuwe DAC-platform zal in nieuwe producten uit de bestaande productlijnen Vivaldi en Rossini geplaatst worden maar er komt een upgrade-programma waar bestaande eigenaren gebruik van kunnen maken om hun apparaat te vernieuwen. In de loop van maart 2022 zal de uitrol van het nieuwe Ring DAC Apex platform beginnen.

dCS Ring DAC Apex

Het Engelse Data Conversion Systems (dCS) heeft zich vanaf het begin van zijn bestaan gespecialiseerd in de techniek van DA-conversie en speelt mee aan de bovenkant van de markt. In maart 2022 zal het Britse audiobedrijf de dCS Ring DAC APEX lanceren. Met deze nieuwe hardware kan dCS een reeks sonische en gemeten verbeteringen leveren, en, zo stelt het bedrijf, de muzikale prestaties van twee dCS-systemen verbeteren.

dCS zegt al meer dan 30 jaar ernaar te streven om de standaard te zetten voor digitale weergave. “Onze ingenieurs stoppen nooit met onderzoeken hoe we onze producten en technologieën kunnen verbeteren, en op hun beurt de muzikale prestaties die onze systemen bieden. Zelfs nadat een product is uitgebracht, blijven we investeren in het ontwikkelen van nieuwe functies”.

dCS Ring DAC

In 2017 bracht dCS een belangrijke upgrade uit van het algoritme en de software in de kern van de Ring DAC, het DA- conversiesysteem in het hart van alle dCS DAC's. In 2020 ontwikkelden het bedrijf een nieuw platform dat is ontworpen om de weergave van hoofdtelefoons te verbeteren en deze techniek is te vinden in de Bartók Headphone DAC van dCS.

Volgende maand lanceert dCS een nieuwe versie van de dCS Ring DAC voor twee systemen binnen het portfolio, t.w. de productlijnen Vivaldi en Rossini. Na uitgebreid onderzoek en ontwikkeling hebben ze enkele belangrijke wijzigingen aangebracht in de Ring DAC-hardware. dCS heeft de Ring DAC-printplaat opnieuw geconfigureerd en een geheel nieuwe analoge uitgangstrap ontwikkeld. Het resultaat is naar eigen zeggen een vermindering van vervorming en algehele verbetering van de lineariteit. De prestaties van de dCS Vivaldi DAC, Rossini DAC en Rossini Player waren al goed maar zijn volgens de fabrikant nog verder verbeterd.

Waar mogelijk worden deze innovaties beschikbaar gesteld aan bestaande dCS-eigenaren, hetzij in de vorm van gratis software-updates, hetzij fysieke upgrades waarmee klanten de nieuwste dCS-hardware kunnen verkrijgen zonder een geheel nieuw systeem te hoeven kopen. Dat is goed voor het milieu en het zal ongetwijfeld ook vriendelijker zijn voor de portemonnee vergeleken met de aanschaf van een volledig nieuw toestel.

dCS Ring DAC Apex: prijzen en leveringsinformatie

Op 4 maart a.s. zal dCS de volgende generatie van de Rossini DAC, Vivaldi DAC en Rossini Player met de uitbrengen. Deze apparaten zullen standaard de nieuwe Ring DAC Apex-hardware bevatten. dCS zal ook Ring DAC APEX-upgrades aanbieden aan bestaande Rossini- en Vivaldi-bezitters. Prijsinformatie en technische details moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE