NIEUWSSamsung

Uitgelicht: zo klinkt de nieuwste Samsung Galaxy S22

Gastauteur | 18 februari 2022 | Fotografie Gastauteur | Samsung

We doen er alles mee: onze smartphones. Van je favoriete muziek luisteren tot videobellen met je vrienden. Een wereld zonder deze alleskunners is niet meer voor te stellen. We willen daarom het beste. De nieuwste Samsung Galaxy S telefoon is op de markt en dit zijn de highlights.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Met haar lancering op 9 februari is de Samsung Galaxy S22 de nieuwste telg binnen de Samsung smartphone-familie. Het is een serie die bestaat uit drie toestellen: de Samsung Galaxy S22, De Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra. Hoe zit het met de audio op deze toestellen?

Audioskills

Qua geluid doen de Samsung S22-modellen niet onder voor zijn voorgangers met twee helder klinkende stereo luidsprekers. Dankzij de Dolby Atmos-audiomodus komt er uit de luidsprekers 3D surround-sound. Het geluid komt van alle kanten tot je.

Draadloos luisteren

In de nieuwste Samsung kan je, net als bij zijn voorgangers, wederom geen koptelefoon inpluggen.

De S22-smartphones hebben uiteraard wel bluetooth en zijn draadloos te verbinden met een bluetooth koptelefoon of speaker, zoals de Samsung Galaxy Buds Pro. Deze oordopjes bieden 28 uur aan luisterplezier en zijn weer op te laden via een draadloos oplaadstation.

Buds Pro: actieve noise-cancelling en voice-herkenning

Op de Samsung Buds Pro zit noise-cancelling, dat omgevingsgeluiden dempt. De oortjes beschikken over drie ingebouwde microfoons die je omgevingsgeluid analyseren. Op basis daarvan creëren de Buds Pro een tegengeluid die ervoor zorgt dat je nog minder van de omgeving hoort. De Buds Pro gebruiken de microfoons ook wanneer je praat. Het geluid uit de oortjes wordt dan zachter zodat je je omgeving goed kunt horen. Verder zijn de Buds waterbestendig en kun je ze prima tijdens het sporten of in de regen gebruiken.

Design

De Galaxy S22 blinkt uit in strak design. De toestellen hebben platte afgeronde aluminium randen. De S22 en S22 Plus hebben een achterkant vervaardigd van polycarbonaat en iets uitstekende cameralenzen. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, wit, groen en roze.

De Galaxy S22 Ultra is een iets luxer model en heeft een krasbestendige glazen achterkant en in de behuizing verwerkte camera’s. Dit toestel is er in de kleuren zwart, wit, rood, groen en roze.

Vanaf eind februari kun je de Samsung Galaxy S22 kopen in de winkels. Tot en met 10 maart ontvang je bij een pre-order van één van de Samsung Galaxy S22-smartphones de Samsung Galaxy Buds Pro gratis.


EDITORS' CHOICE