Cary Audio DMS-650 en DMS-800PV: hoogwaardige netwerkspelers

Het Amerikaanse audiobedrijf Cary Audio heeft een tweetal nieuwe netwerkspelers gelanceerd, genaamd DMS-650 en DMS-800PV. Beide spelers zijn uiteraard voorzien van de modernste snufjes en zijn Roon Ready en in staat om MQA af te spelen. De koper kan kiezen tussen een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Cary Audio DMS-650 en DMS-800: uitbreiding van de familie

Het in 1989 opgerichte en in de VS gevestigde Cary Audio stelt dat de netwerkspelers DMS-650, DMS-700 en DMS-800PV een echte familie vertegenwoordigen. Elk model biedt dezelfde gebruikerservaring, functies, sonische handtekening en ze zijn allemaal Roon Ready en MQA-gecertificeerd.

“Hoewel de DMS-700 ons belangrijkste DMS-product blijft, wilden we extra producten aan de lijn toevoegen om aan verschillende behoeften en wensen van klanten te voldoen. Als gevolg hiervan omvat onze DMS-familie nu de DMS-650, DMS-700 en DMS-800 Professional Version (PV)”, aldus de verklaring van de fabrikant.

Cary Audio DMS-650

De nieuwe Cary Audio DMS-650 Network Audio Player vervangt de DMS-550. Is dit een instapper? Volgens Cary Audio is dat een understatement. Door gebruik te maken van de AK4497EQ DAC's samen met Cary's digitale front-end en analoge circuits, worden prestaties op zeer hoog niveau geleerd. De DMS-650 heeft ook een licht cosmetisch herontwerp met een black-out uiterlijk (voor zwarte exemplaren), waaronder een zwart displayframe en een zwarte aan/uit-knop. De frontplaat is ook in lichte mate aangepast zonder  gezeefdrukte logo's voor een strakke, strakke look.

Cary Audio DMS-800PV

De Cary Audio DMS-800PV heeft “Professional Version” in de typeaanduiding gekregen, een aanduiding die teruggrijpt op Cary's CD-306 Professional Version SACD-speler. De Cary DMS-800PV is pas het tweede product dat dit label heeft gekregen.

De nieuwe Cary Audio DMS-800 Professional Version (PV) Network Audio Player verbetert de prestaties van de DMS-700 door in wezen een dual-mono, dual-differential versie van de DMS-700 te creëren. In de DMS-800PV heeft Cary de DAC's verdubbeld met twee AK4499EQ vierkanaals stroomuitgang geschakelde weerstand DAC's, evenals de DSP-trappen verdubbeld. Digitale en analoge stroomregelingstrappen zijn allemaal verdubbeld en de linker- en rechterkanalen zijn volledig gescheiden met behulp van afzonderlijke DAC's en analoge printplaten. Er is een groter scherm van vijf inch geplaatst en een Crystek-klok.

Cary Audio DMS-650 en DMS-800PV: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. Ook zijn de prijzen voor de Benelux nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE