NIEUWSAudio Pro

Audio Pro Link 1: alternatief voor Google Chromecast Audio?

Het Zweedse audiobedrijf Audio Pro heeft de Link 1 in zijn portfolio opgenomen, een kleine apparaatje met draadloze en bedrade streaming-functies aan boord. Audio Pro lijkt een beetje in te haken op het verdwijnen van de Google Chromecast Audio. De Audio Pro Link 1 heeft als voordeel dat ook een RJ45 aansluiting is geplaatst. 

Audio Pro Link 1: minimalistische kleine streamer

Ongeveer drie jaar geleden schreven wij dat Google is gestopt met de productie van de Chromecast Audio, een klein en relatief simpel apparaatje dat iedere versterker of set actieve luidsprekers van streaming-functies kon voorzien. De Chromecast Audio wordt nog steeds verkocht, tweedehands dan wel. De tweedehands prijzen duiden op het feit dat er kennelijk een grote vraag is naar een dergelijk klein en functioneel apparaatje.

De Wiim Mini lijkt met zijn vorm en functies ook op de Chromecast Audio. De Wiim Mini is een Chinees apparaatje dat niet direct wordt geïmporteerd in de Benelux. Dat kan problemen geven als een beroep gedaan zou moeten worden op ondersteuning of garantie. De door het Zweedse audiobedrijf Audio Pro gemaakte Link 1 is gewoon verkrijgbaar in de Benelux en is om die reden wellicht een beter alternatief.

De Audio Pro Link heeft een diameter van 105 millimeter en een hoogte van 29 millimeter. Het apparaat hoeft niet in het zicht te staan. Muzieksignaal komt binnen via wifi (2,4 GHz) of de RJ45 LAN-aansluiting. Muzieksignaal gaat naar buiten via de 3,5 millimeter jackplug aansluiting of de optische aansluiting. Volgens de productpagina van Audio Pro kan de Link 1 Apple Lossless, AAC, FLAC MP3, en WMA afspelen. Ook Multiroom van Audio Pro wordt ondersteund, evenals Spotify Connect en Apple Airplay. Besturing gaat met de app genaamd Audio Pro Control.

De Audio Pro Link 1 wordt bij verschillende winkels en (Europese) webwinkels aangeboden. Het loont de moeite om even rond te kijken voor prijs en leveringsvoorwaarden.


EDITORS' CHOICE