NIEUWSAVM

AVM Evolution CS3.3 en CS5.3: alles-in-één, met of zonder buizen in de voortrap

Sinan Kökbugur | 20 januari 2022 | Fotografie Fabrikant | AVM

De Duitse audiofabrikant AVM heeft de alles-in-één apparaten van de Evolution Line vernieuwd. De Evolution CS-3.3 is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en streaming-functies aan boord. De Evolution CS 5.3 doet precies hetzelfde maar dan met een buizentrapje in de voorversterker. Naar verwachting zal de levering in maart 2022 beginnen.

AVM Evolution CS3.3 en CS5.3

Het in de Duitse plaats Malsch gevestigde AVM (Audio Video Manufaktur GmbH) bouwt al meer dan drie decennia high-end componenten. De apparaten ogen zonder uitzondering strak en een beetje Spartaans, maar intussen bouwen de ingenieurs producten met een perfecte afwerking en plaatsing van hoogwaardige componenten. Met dit in gedachte vernieuwt de fabrikant binnenkort de derde generatie Evolution Line met de twee krachtige all-in-ones Evolution CS3.3 en Evolution CS5.3. Beide modellen kunnen tot twee keer 350 Watt vermogen leveren. Verder is er de AVM X-Stream Engine, een cd-loopwerk, HDMI ARC en een zeer nauwkeurige en kalibreerbare phonotrap. Na het aansluiten van een setje passieve luidsprekers kan het muziekfeest beginnen.

Er is slechts één verschil tussen beide modellen en dat verschil zit aan de binnenkant. De CS 5.3 heeft een geïntegreerde buizenvoorversterker, terwijl het zustermodel CS 3.3 hier een pure transistoroplossing gebruikt. Beide toestellen nemen de eenvoudige bediening via aanraaksensoren over van de CS 2.3. De krachtig klinkende AVM Evolution-modellen zijn volgens de fabrikant een synthese van eenvoudige elegantie gecombineerd met ultramoderne hightech.

AVM Evolution CS3.3 en CS5.3: prijzen en leveringsinformatie

De AVM Evolution CS5.3 en CS3.3 zijn beschikbaar vanaf maart 2022. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op Duitstalige websites zagen wij een prijs van 7.490 euro voor de CS 3.3 en 8.990 euro voor de CS 5.3. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering. Tegen meerprijs is ook een Cellini-versie beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE