NIEUWSMcIntosh

De AS125 en AS901 van McIntosh zijn draagplateaus voor zware eindversterkers

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft twee plateaus aangekondigd die bedoeld zijn om zware eindversterkers op te zetten. De AS125 en AS901 zijn gemaakt van massief hout en afgewerkt met een krasbestendige lak. Aan de voorkant is het welbekende groene logo van McIntosh zichtbaar en als de gebruiker het juiste kabeltje aansluit gaat het logo mee aan en uit met de op het plateau geplaatste versterker.

McIntosh AS125 en AS901: draagplateaus voor zware eindversterkers

Volgens McIntosh is de AS125 geschikt voor alle vroegere en huidige mono eindversterkers van het merk. Vanzelfsprekend kan de AS125 ook gebruikt worden voor plaatsing van een stereo eindversterker of een geïntegreerd model. De afmetingen zijn 45,2 x 10,3 x 45,7 centimeter (B x H x D).

De AS901 is speciaal ontworpen voor de MC901 Dual Mono Amplifier. De MC901 heeft zodanige afmetingen en een zodanig gewicht dat een passend draagplateau niet snel wordt gevonden. De AS901 is het passende draagplateau voor de MC901. De afmetingen zijn 45,2 x 10,3 x 75,7 centimeter. Hij is dus 30 centimeter dieper dan de AS125.

Beide plateaus zijn gemaakt van massief zwart gelakt hout en zijn volgens de fabrikant in een hoge mate krasbestendig. De voeten hebben een zachte onderkant ter voorkoming van beschadiging van de vloer en ter vermindering van trillingen. Het groene logo van McIntosh aan de voorkant van de beide plateaus kan mee aan en uit schakelen met de geplaatste versterker, mits de gebruiker een triggerkabeltje heeft aangesloten.

McIntosh AS125 en AS901: prijzen en leveringsinformatie

Belangstellenden kunnen de plateaus al bestellen, hoewel de levering nog moet beginnen. De levering zal als eerste in de VS en Canada in de loop van januari 2022 beginnen en de rest van de wereld zal snel volgen. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE