De Lenovo 9i Yoga Convertible heeft luidsprekers van Bowers & Wilkins

De nieuwe Lenovo Yoga 9i convertible (14 inch, Gen 7) wordt de eerste laptop met een op maat gemaakt geluidssysteem van het Engelse Bowers & Wilkins aan boord. Het geluidssysteem bestaat uit vier luidsprekers die zich aanpassen aan de stand van de computer.

Lenovo 9i Yoga Convertible

De Lenovo Yoga 9i, die is aangekondigd op CES 2022, levert een verbeterde geluidservaring met nieuwe, verbeterde luidsprekers in vergelijking met de vorige generatie. De Lenovo Yoga 9i heeft een tot 4K OLED VESA DisplayHDR 500 True Black slank bezel-touchscreen met 100 procent DCI-P3-kleur. Films en muziek worden gehoord zoals de artiest het bedoeld heeft met een verbeterde Rotating Sound Bar die is voorzien van drivers van Bowers & Wilkins, zo stellen zowel Lenovo als Bowers & Wilkins in een persbericht.

“Het team van Bowers & Wilkins is altijd enthousiast om samen te werken met toonaangevende bedrijven met een filosofie die vergelijkbaar is met die van ons,” zegt Dave Sheen, SVP Licensing & Partnerships bij Sound United. “Net als Lenovo denken en handelen we anders om te herdefiniëren wat mogelijk is voor prestaties in een andere vormfactor. Ik ben verheugd dat we samenwerken met een bedrijf dat zich ook richt op verder gaan dan het conventionele en de intentie heeft om zijn markten te hervormen.”

Bowers & Wilkins  heeft een systeem met vier luidsprekers ontwikkeld dat is voorzien van op maat gemaakte drivers van hoge kwaliteit, waaronder twee tweeters en twee mid/bass-woofers die zijn geïntegreerd in de dunne behuizing van de Lenovo Yoga 9i om een nieuwe sonische ervaring te bieden aan films en muziek. Alle technologieën van Bowers & Wilkins worden ontwikkeld in het R&D-centrum van het bedrijf in Southwater, Engeland door hetzelfde engineeringteam, waardoor het bedrijf een reputatie heeft opgebouwd voor het consistent produceren van uitzonderlijke geluidskwaliteit, ongeacht het producttype, de grootte of de vormfactor.

Twee luidsprekers voor het Lenovo Yoga 9i-geluidssysteem zijn naadloos geïntegreerd in het 360-graden roterende soundbar-scharnier van het product en zijn ontworpen om altijd naar de gebruiker te zijn gericht, terwijl twee extra zijwaarts gerichte luidsprekers langs de randen van het product zijn aangebracht, voor in totaal vier luidsprekers en een meer meeslepende geluidservaring.

We weten niet wanneer de Lenovo 9i Yoga Convertible in de Benelux geleverd kan worden, maar volgens het geruchtencircuit zal de levering in de loop van het tweede kwartaal van 2022 starten.


MERK

EDITORS' CHOICE