Bang & Olufsen viert 40 jaar multiroom met nieuwe software die producten uit verleden, heden en toekomst verbindt

Het Deense Audio- en lifestylemerk Bang & Olufsen is begonnen met het aanbieden van een automatische software-update voor zijn nieuwe generatie luidsprekers voor thuisgebruik. Van de iconische Bang & Olufsen-luidsprekers, -muzieksystemen en -draaitafels uit de jaren tachtig van de vorige eeuw tot de moderne draadloze luidsprekers: de nieuwe update van Beolink zorgt ervoor dat een generatie producten uit verschillende decennia naadloos op elkaar aansluiten. “Zo laat Bang & Olufsen zien dat het merk een lange levensduur nastreeft door tijdloze connectiviteit te bieden tussen het verleden, heden en de toekomst,” aldus de persverklaring van de fabrikant.

De nieuwe update biedt een eenvoudige manier om nieuwe Bang & Olufsen-thuisluidsprekers draadloos aan te sluiten op klassieke Bang & Olufsen-multiroominstallaties en op de iconische Bang & Olufsen-producten, dankzij de decennialange innovatie van Beolink.

Of u nu geniet van een klassieke plaat op de Beogram 5500 platenspeler uit 1986, die nu draadloos naar het terras wordt gestreamd via de nieuwste Beosound Level luidspreker, of de iconische Beosound 9000 cd-speler nieuw leven inblaast door hem te combineren met de onlangs gelanceerde Beolab 28 luidsprekers; de mogelijkheden zijn eindeloos.

"Bang & Olufsen heeft multiroom 40 jaar geleden voor het eerst uitgevonden en we zijn blij dat we onze expertise op dit gebied kunnen voortzetten met onze nieuwe software-update die ervoor zorgt dat producten die tientallen jaren na elkaar op de markt zijn gebracht, naadloos met elkaar samenwerken. Beolink Multiroom is gebouwd voor de toekomst en maakt het mogelijk om al onze netwerkproducten naadloos met elkaar te verbinden, af te spelen en te bedienen in verschillende ruimtes. Het brengt ook intuïtieve functies die het starten van een muzikaal moment gemakkelijk maken, zoals One Touch to Music en Touch to Join. Deze functies zorgen voor een nog betere muziekbeleving in meerdere ruimtes en meer controle over uw gehele entertainmentinstallatie, die met de tijd kan meegroeien", aldus Christoffer Poulsen, SVP of Product Management & Brand Partnering bij Bang & Olufsen.

Tijdloze connectiviteit

Bang & Olufsen onderscheidt zich al sinds het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen het bedrijf met de introductie van Master Control Link een pioniersrol vervulde op het gebied van multiroom audio-technologie, door de jarenlange inzet op het gebied van connectiviteit en compatibiliteit. In 1986 introduceerde Bang & Olufsen Beolink Multiroom, dat compatibiliteit bood voor alle generaties van haar producten. Bang & Olufsen is dan ook het enige multiroom audio-bedrijf dat al 36 jaar compatibiliteit op systeemniveau garandeert.

Bang & Olufsen viert nu dat zij al 40 jaar toonaangevend is op het gebied van Multiroom door de introductie van Beolink Multiroom-technologie voor haar nieuwste Audio Technology Platform in de Beosound Balance, Beosound Level, Beosound Emerge en Beolab 28. Hiermee wordt de Beolink-connectiviteit geïntroduceerd op het nieuwste technologieplatform, waarmee een brug wordt geslagen tussen Bang & Olufsen's lange traditie van verbonden producten uit 1986 en de verschillende technologieën en muziekformaten, zoals draaitafels, cd-spelers, mp3-media tot de nieuwste streaming media en muziekdiensten. Dit toont aan dat Bang & Olufsen zich inzet om de connectiviteit in de toekomst veilig te stellen en een lange levensduur te ondersteunen. De update biedt haar klanten waarde door hen de vrijheid te geven hun collecties te upgraden en uit te breiden, met als uiteindelijk doel een leven lang van muziek te kunnen genieten.

Net zo eenvoudig als het omzetten van een lichtschakelaar, stelt One Touch to Music luisteraars in staat om snel en eenvoudig een muzikaal moment te starten zonder een telefoon te gebruiken. Gebruikers kunnen gewoon op een luidspreker tikken of de afstandsbediening gebruiken om muziek af te spelen vanaf de bron van hun voorkeur, of die nu afkomstig is van een draaitafel, cd-speler of streamingdienst. De vier favoriete knoppen bieden de mogelijkheid om met een eenvoudige tik de favoriete muziekbeleving te kiezen, die tijdens het instellen in de Bang & Olufsen-app gemakkelijk op de gebruiker kan worden afgestemd.

Touch To Join

Of u nu in de keuken naar de radio luistert voordat u naar de woonkamer of slaapkamer gaat, Touch to Join zorgt ervoor dat het muzikale moment de gebruiker volgt waar hij of zij ook gaat. Door simpelweg de luidspreker aan te raken of via een afstandsbediening mee te doen, begint de muziek in een nieuwe kamer te spelen zonder dat je verder iets hoeft te doen.

One Remote

Of een klant nu de Beoremote One, Beoremote Halo of de Bang & Olufsen-app wil gebruiken, dankzij de Beolink-integratie kunnen luisteraars alle luidsprekers en hun hele huis bedienen via het product van hun keuze.

Meer weten? Kijk dan op de website van Bang & Olufsen.

MERK

EDITORS' CHOICE