NIEUWS

Het nieuwe Britse merk Titanic Audio kondigt nieuwe mc-elementen aan

Titanic Audio is een nieuw Brits bedrijf dat onlangs een reeks van drie nieuwe mc-elementen heeft aangekondigd. De mc-elementen hebben volgens de fabrikant een nautisch thema. Ze zien er ook een beetje uit als een boot. Volgens de fabrikant zijn de mc-elementen uiterst modern en gemaakt van hoge kwaliteit materialen. We weten niet of ze ook naar de Benelux zullen varen, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Titanic Audio: zusterbedrijf van Titan Audio

Drie nieuwe mc-elementen genaamd Model A, Model S en Model G worden aangeboden door het nieuwe in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf genaamd Titanic Audio, dat is geboren uit het bestaande Titan Audio. Titanic Audio is gevestigd in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. De nieuwe mc-elementen hebben de vorm van een boot en dit is volgens de fabrikant zowel functioneel als esthetisch. Waarom een verwijzing maken naar een boot die meer dan honderd jaar geleden op zijn eerste vaart is gezonken? Er zit vast een gedachte achter. We veronderstellen dat de mc-elementen langer dan één vinylplaat meegaan.

Titanic Audio streeft er naar eigen zeggen naar wereldwijd concurrerende, echte high-end elementen te produceren die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en optimale prestaties bieden in hun prijsklassen. Het bedrijf uit Belfast stelt dat elk model in het assortiment is onderworpen aan een uitgebreide en strenge geluidsbeoordeling, naast vergelijkingen met toonaangevende producten in elke prijsklasse. Voor de productie heeft Titanic Audio machinaal bewerkte acryl-, aluminium- en koolstofvezel van hoge kwaliteit gebruikt en heeft ook een beroep gedaan op de ervaring van zusterbedrijf Titan Audio met betrekking tot de kwaliteit van de bedrading in de ontwerpen van alle drie de modellen.

Het Model A weegt 6,1 gram en heeft een CNC-gefreesd acryllichaam rond een monocoque frame van koolstofvezel met een conisch verbonden diamanten stylus aan het uiteinde van een aluminium cantilever bevestigd aan een OFC-spoel van 0,024 mm met een impedantie van 7 Ohm met een 0,35 mV ( 1KHz, 5cm/s) vermeld uitgangsniveau.

Het volgende niveau hoger is de 9 gram verchroomde aluminium body Model S, die een elliptische nude diamanten stylus heeft aan het einde van zijn aluminium cantilever. Het werkt met een OCC-spoel van 0,02 mm waarvan de impedantie wordt aangegeven als 10,5 Ohm. Het element is gebouwd rond een monocoque frame van koolstofvezel om ongelooflijke demping en structurele ondersteuning te bieden, zegt het merk.

Ten slotte heeft Model G een vergulde aluminium behuizing van 9,5 gram met een micro-ridge-stylus aan het uiteinde van de boorcantilever die is bevestigd aan een OCC-spoel van 0,025 mm met een impedantie van 6 Ohm. Het uitgangsniveau wordt aangegeven als 0,28 mV (1KHz, 5cm/s).

Het opgegeven frequentiebereik voor alle cartridges is 20 Hz tot 20 kHz ±1dB, en ze vereisen allemaal een aanbevolen 1,8 gram naalddruk. De uitgangsspanning van de cartridges is ontworpen om de best mogelijke balans te bieden tussen microdetail en signaalniveau.

Alle producten worden door een team van zeer bekwame technici met de hand gemaakt in Noord-Ierland. Volgens Titanic Audio voldoet het resultaat en prestatieniveau aan de hoogste verwachtingen en zelfs daarbuiten, aldus Titanic Audio.

Titanic Audio: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet of de mc-elementen ook in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn, maar – louter ter indicatie – Model A kost 1.750 Britse ponden, Model S 3.500 Britse ponden en Model G gaat voor 8.500 Britse ponden over de toonbank. Een belangstellende aan de andere kant van de Noordzee moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE