NIEUWS

Hoe kun je je Android smartphone gebruiken als speaker voor je laptop met behulp van wifi?

Gastauteur | 04 januari 2022 | Fotografie Gastauteur

Je bent bezig met belangrijk werk waarvoor je zuivere audio moet horen. Helaas werkt je computerluidspreker niet meer. Of misschien zit je midden in een fascinerende film en laten je laptopspeakers je in de steek. Hoe kun je dit toch oplossen als je geen externe speaker in de buurt hebt liggen? Pak je Android smartphone erbij! Ja, het is echt mogelijk om je Android telefoon te gebruiken als speaker voor je laptop. Dit kun je onder meer doen met behulp van wifi, al moet je mogelijk vooraf eerst wel je sim only abonnement vergelijken. Gebruik vervolgens de onderstaande stappen zodat je mobiel ineens een speaker geworden is. 

Externe bijdrage¬†‚Ästdit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Stap 1: Download een app op je smartphone

Het eerste dat je hoeft te doen, is een app van derden downloaden op je smartphone waarmee je je telefoon in een luidspreker kunt veranderen. Er zijn nogal wat apps beschikbaar, waaronder AudioRelay en SoundWire. We raden je aan om te gaan voor een app genaamd SoundWire. Je kunt het downloaden van de Google Play Store. Het is een gratis app en erg handig in gebruik, waardoor het dus eigenlijk alleen maar voordelen biedt. 

Stap 2: Download een app op je laptop

Nu je SoundWire op je Android telefoon hebt gedownload, moet je ook de desktopversie van de app downloaden. Dit doe je dus op je laptop die je wilt connecten met je smartphone. Je kunt dit doen door naar SoundWire Server te gaan en het gezipte bestand te downloaden. Je moet het bestand uitpakken en de app op je computer installeren. Dit klinkt misschien wat lastig, maar gelukkig zal dat normaliter erg meevallen.

Stap 3: Verbind beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk

Je moet er vervolgens voor zorgen dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Dat is de belangrijkste voorwaarde, anders werkt deze methode simpelweg niet. Als je geen wifi hebt, kun je de hotspot van je telefoon gebruiken om je desktop of laptop met internet te verbinden. Dit kan dan dus een goede oplossing zijn, al zal dit mogelijk wel veel van je mobiele data gebruiken. Zorg er dus voor dat je abonnement dit aan kan!

Stap 4: Open de apps

Is het gelukt om beide apparaten te verbinden met hetzelfde wifi-netwerk? Je moet dan de apps die je eerder gedownload hebt openen. Open dus de SoundWire app op je telefoon en de SoundWire Server op je computer of laptop.

Stap 5: Verbind de apparaten

Als je alle bovenstaande stappen correct hebt gevolgd, is de kans groot dat de twee apparaten onmiddellijk verbinding maken. Als dit om de een of andere reden niet gebeurt, moet je het serveradres handmatig invoeren. Dit doe je door het serveradres uit de app op je pc te kopi√ęren en op je telefoon in te voeren. Tik als dit gelukt is op het SoundWire pictogram op je telefoon. Dat is alles, je telefoon zou nu als luidspreker van je laptop of computer moeten functioneren.¬†


EDITORS' CHOICE