NIEUWSDevialet

Huawei Sound Joy: draagbare waterdichte luidspreker met techniek van Devialet

Het Chinese Huawei heeft een nieuwe draagbare luidspreker aangekondigd waarin techniek van het Franse Devialet is verwerkt. De nieuwe Huawei Sound Joy is waterdicht en zou tegen een stootje moeten kunnen. De accu heeft een capaciteit voor circa 26 uur muziekplezier. De koper kan kiezen tussen een zwarte en groene uitvoering.

Huawei Sound Joy co-engineered with Devialet

De Chinese elektronicagigant Huawei heeft opnieuw een product ontwikkeld samen met het Franse audiobedrijf Devialet. Eerder hebben de bedrijven de Sound X op de markt gebracht. De Sound X is een krachtige draadloze luidspreker maar de Sound X lijkt met zijn formaat niet bedoeld voor mobiel gebruik. De nieuwe Sound Joy is nadrukkelijk wel bedoeld voor mobiel gebruik. De Sound Joy is waterdicht volgens de IP67-norm en heeft een accucapaciteit van 8.800 mAh die volgens de fabrikant voor 26 uur muziekplezier zou moeten zorgen.

De cilindervormige Sound Joy is 202 millimeter lang, heeft een diameter van 73 millimeter en weegt 680 gram. Met ondersteuning voor snelladen tot 40 Watt kan de Sound Joy in drie uur worden opgeladen. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 5.2 met ondersteuning van AAC en SBC.

De Sound Joy is een monoluidspreker en heeft twee actieve drivers aan boord, t.w. een tweeter van 10 Watt met een diameter van 19 millimeter voor de hoge tonen en een driver van 20 Watt van 50 x 75 millimeter voor de lagere en midden-tonen. De bas wordt versterkt door twee passieve radiators en het totale volume is volgens de fabrikant 79 dBA op een afstand van twee meter. Volgens Huawei kan de Sound Joy frequenties tot 20 kHz weergeven, maar dat is op niveau -10 dB. Dat is niet slecht voor een bluetooth-luidspreker

Naast de gebruikelijke knoppen kun je de speaker ook bedienen door te schudden om twee stuks te verbinden voor stereogeluid. Door met je telefoon op de luidspreker te tikken ga je naar het volgende nummer. Verder is er een knop om de spraakassistent te activeren en kan een Huawei Watch gelinkt worden om zo het volume aan te passen, te pauzeren of nummers over te slaan. De oplichtende ring op de kopse kant kan het volume of accuniveau aangeven.

De Huawei Sound Joy is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 130 euro in het zwart of sparrengroen.EDITORS' CHOICE