NIEUWSDevialet

Huawei en Devialet maken samen de Sound X

Het Chinese Huawei en het Franse audiobedrijf Devialet hebben samen de Sound X ontwikkeld. De Sound X is een draadloze luidspreker met smartfuncties die volgens beide bedrijven beter klinkt dan de gangbare smartluidsprekers van de grote techbedrijven. We weten niet wanneer de Sound X naar Europa zal komen en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Sound X, samenwerking van Huawei en Devialet

“We hebben de krachten gebundeld met Devialet om een audio-ervaring te ontwikkelen die u zowel zult voelen als horen,” aldus is te lezen op de website van het Chinese Huawei. De nieuwe Huawei Sound X maakt gebruik van de kracht van Devialet's Speaker Active Matching (SAM) technologie, die het geluid afstemt op de kenmerken van de luidsprekers. Dit betekent dat de dubbele subwoofers geluidssignalen natuurgetrouw in realtime reproduceren, waardoor de luisteraar volgens Huawei hifigeluid krijgt precies zoals het bedoeld is.

De lage tonen beginnen bij 40 Hz, met een piek-tot-piek uitslag van de woofers van maximaal twintig millimeter, zodat de luisteraar de trillingen kan zien, horen en voelen.

Huawei Sound X: klein maar fijn

De Sound X is relatief klein (hoogte 203 millimeter, diameter 165 millimeter) maar hij produceert meer lage tonen dan het formaat zo op het eerste gezicht suggereert. De dubbele subwoofers hebben de kracht om enorme trillingen te creëren. “Ze zijn ook hypergevoelig en produceren een enorm geluid met een minimaal ingangsvermogen, dus de luidspreker zal je wegblazen met zijn geluid, niet met zijn grootte,” aldus Huawei.

De Sound X levert tot 93 dB SPL aan helder, genuanceerd geluid. De meeste traditionele luidsprekerunits verliezen kwaliteit bij hoge volumes. Zo niet de Huawei Sound X, dankzij Devialet's Push-Push Acoustic Design. Elk van de symmetrische dubbele subwoofers heft de trillingen van de andere op en onderdrukt vervorming bij elk volume.

En hoe zit het met de hoge tonen? De luidspreker is uitgerust met zes krachtige fullrange drivers die het Huawei Sound-algoritme gebruiken om een surround geluid te produceren, waardoor een enorm ruimtelijk gevoel zou moeten ontstaat. Elke driver is individueel ontworpen voor een optimaal geluid en samen verhogen ze het frequentiebereik van de Sound X tot 40 kHz.

Huawei Sound X: smartfuncties, hi-res audio en uiterlijk

Wie naar een nummer op zijn telefoon luistert en het echt wil voelen, geeft de Sound X een tik. De Sound X neemt onmiddellijk de weergave van de telefoon over.

Huawei Sound X is gecertificeerd als Hi-Res en kan lossless audio afspelen.

Met zijn gestroomlijnde constructie, aanraakgevoelige knoppen en glazen oppervlak voelt Huawei Sound X aangenaam aan en is tegelijkertijd een lust voor oog en oor. Het unieke ontwerp geeft de gebruiker een venster op de subwoofers, zodat je de lage tonen letterlijk kunt zien terwijl ze ook hoorbaar en voelbaar zijn. De knoppen zijn omringd met kleurrijke lampjes die op de maat van de muziek stromen en veranderen, naar eigen zeggen perfect om een beetje sfeer aan de muziek toe te voegen.

Huawei Sound X: prijs en leveringsinformatie

We zijn nog in afwachting van prijs en leveringsinformatie voor de Benelux.EDITORS' CHOICE