NIEUWSMagnat

Magnat MA 700: hybride stereo versterker met veel aansluitingen

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft een nieuwe geïntegreerde stereo versterker aangekondigd genaamd MA 700. De nieuwe MA 700 is volgens de makers de ideale combinatie van buizentechnologie voor een meeslepend geluid en krachtige transistoreindversterkers, zodat ook grotere luidsprekers probleemloos kunnen worden gebruikt. De MA 700 heeft een draaitafelingang, cinch-lijningangen, digitale ingangen, een HDMI-ingang en bluetooth-connectiviteit. De levering gaat vlak voor de kerstdagen beginnen.

Magnat MA 700: geïntegreerde versterker met een buis in de voortrap

Onlangs heeft Magnat de MR 750 uitgebracht een receiver met een buis in de voortrap. De nieuwe MA 700 lijkt met zijn specificaties en functies op de MR 750 maar de radiofuncties van de MR 750 zijn geschrapt in de MA 700. De MA 700 is een pure geïntegreerde versterker zonder tuner aan boord.

Schakelingen voorzien van buizen genereren harmonische golven die de golfvorm c.q. het geluid perfect afronden. Aan de andere kant is het voor buizen moeilijker om er voldoende vermogen uit te halen voor veeleisende luidsprekers. Schakelingen met halfgeleiders kunnen gewoon beter omgaan met grote stroomsterktes. Magnat heeft daarom beide gecombineerd in de nieuwe versterker.

In de ruissarme buizenvoorversterker is de bijna legendarische ECC 81 dubbele triodebuis terug te vinden. Deze is zorgvuldig geselecteerd en “ingebrand” zodat alles voor elke Magnat MA 700 perfect op elkaar is afgestemd voor jarenlang muzikaal plezier. De krachtige en zeer efficiënte transistors zorgen er vervolgens voor dat de muzieksignalen worden versterkt - en dat op de juiste manier. Per kanaal is 50 Watt continu aan acht Ohm beschikbaar en 70 Watt aan vier Ohm. Volgens de fabrikant kan de MA 700 maximale pieken van 125 Watt per kanaal aan vier Ohm geven.

Magnat MA 700: alle signaal gaat door de buis

Elk signaal, ongeacht of het afkomstig is van de vijf analoge ingangen, twee digitale ingangen of via de bluetooth-ontvanger met zijn verliesvrije aptX-standaard, profiteert van de muzikale wellnessbehandeling die wordt geboden door de buizenvoorversterker. Dit geldt ook voor de HDMI-ingang, die natuurlijk ARC ondersteunt en CEC-compatibel is. Magnat geeft voor de MA 700 een frequentiebereik op van 5 Hz tot 100 kHz (-3 dB).

Op het front van de MA 700 is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst en een 3,5 millimeter jackplug ingang voor een bekabelde verbinding met bijvoorbeeld een telefoon of draagbare muziekspeler. De gebruiker kan een enkel paar luidsprekers aansluiten. Ook is de MA 700 voorzien van een aansluiting voor een actieve subwoofer. De metalen behuizing is voorzien van een front en bedieningsknoppen van aluminium.

Magnat MA 700: prijs en leveringsinformatie

Op een Duittalige website lazen wij de levering gaat beginnen op 23 december a.s. en dat is dus nog net op tijd voor onder de kerstboom. En mocht de MA 700 niet op tijd binnenkomen, is hij vermoedelijk wel op tijd om oudejaarsavond luister bij te zetten. De adviesprijs is net geen 900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE