NIEUWSMagnat

Magnat MR 750: receiver met bluetooth aptX, HDMI en een buis in de voortrap

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft de MR 750 gelanceerd, een receiver (versterker met radio aan boord) voorzien van analoge en digitale ingangen, bluetooth-connectiviteit en een HDMI-aansluiting. Er zijn talloze receivers op de markt maar Magnat’s MR 750 onderscheidt zich van zijn concurrenten door de aanwezigheid van een buis in de voortrappen van de versterker. De MR 750 gaat voor net geen 1.000 euro over de toonbank.

Magnat MR 750: hybride receiver met analoge en digitale aansluitingen

Receivers - dat zijn geïntegreerde versterkers met een tuner aan boord - zijn doorgaans populair bij gebruikers die gebruiksgemak zoeken en een bescheiden hoeveelheid apparaten in de luisterruimte willen neerzetten. Sluit passieve luidsprekers aan op de receiver en muziek luisteren kan beginnen. Nou ja, alleen een radio is misschien iets te beperkt, maar zet er nog een bron bij en veel eigenaren van een receiver zijn dan al tevreden.

De nieuwe MR 750 van het Duitse Magnat is een klassieke receiver met moderne trekjes. Naast bluetooth-connectiviteit (met ondersteuning van lossless aptX) heeft de MR 750 ook een HDMI-ingang, een phono-ingang (voor mm-elementen), cinch-lijningangen en twee digitale ingangen. Door plaatsing van buizen in de voortrap is de MR 750 een onderscheidend apparaat.

Magnat MR 750: buizengeluid en transistorprestaties

“Iedereen die ons kent, weet dat we geen compromissen sluiten. Maar moet niet elke technologie concessies doen? Buizen klinken fantastisch omdat ze harmonische golven genereren die het geluid perfect afronden. Het is echter moeilijk om er voldoende vermogen uit te halen voor veeleisende speakers. Transistorversterkers ontwikkelen dit vermogen daarentegen wel,” aldus Magnat op zijn website over de techniek van de MR 750.

De voortrap van de MR 750 is voorzien van de inmiddels legendarische ECC81 dubbele triode. Deze is zorgvuldig geselecteerd en ingebrand voor perfecte afstemming. De krachtige en zeer efficiënte transistoren zorgen vervolgens voor het versterken van de muzieksignalen. Per kanaal is 50 Watt vermogen aan acht Ohm beschikbaar en 70 Watt vermogen aan vier Ohm. Magnat geeft een piekvermogen op aan vier Ohm van 125 Watt per kanaal. De S/R-verhouding is 102 dB (82 dB voor de draaitafelingang). Het opgegeven frequentiebereik is 5 Hz tot 100 kHz op niveau -3 dB. Op niveau -0,3 dB is het frequentiebereik 20 Hz tot 20 kHz.

Wie naar de radio wil luisteren kan de FM-tuner in de MR 750 gebruiken of DAB+.

Magnat MR 750: behuizing en bediening

De MR 750 heeft een zwart frontpaneel van geborsteld aluminium. Hetzelfde geldt voor de bedieningselementen, die ook van dit elegante materiaal zijn gemaakt. Het getinte kijkvenster, alleen onderbroken door de volumeregeling, onthult een duidelijk zicht op de buizenelektronica aan de rechterkant, terwijl een tweeregelig tekstdisplay met instelbare helderheid aan de linkerkant is geplaatst. Het frontpaneel is ook voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting en een 3,5 millimeter analoge jackplugingang.

Magnat MR 750: prijs en leveringsinformatie.

De MR 750 wordt geleverd met een IR-afstandbediening. De adviesprijs is net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE