NIEUWSAccuphase

Accuphase C-2900: hoogwaardige analoge voorversterker

Accuphase heeft de C-2900 gelanceerd, een analoge voorversterker die de opvolger is van het model C-2850. De nieuwe C-2900 is niet het nieuwe vlaggenschip – dat is het model C-3900 – maar de C-2900 is wel een hoogwaardig volledig analoog apparaat dat is voorzien van Accuphase’s zelfontwikkelde AAVA-volumeregeling.

Accuphase C-2900: stereo voorversterker

Het Japanse Accuphase Laboratory Inc. presenteert met de nieuwe C-2900 een hoogwaardige voorversterker die net niet aan de top van de vloot van voorversterkers staat. De Japanners beloven met de presentatie van de C-2900 wel een apparaat dat direct onder de referentievoorversterker C-3900 staat. De C-2900 heeft veel van de eigenschappen en techniek van de C-3900 gekregen.

De Accuphase C-2900 heeft veel aansluitingen, zowel cinch als XLR, maar Accuphase heeft digitale aansluitingen weggelaten. De gebruiker kan ook geen digitale ingangen toevoegen zoals met veel andere modellen van Accuphase maar de gebruiker zou wel een phono-module van het type AD-2900 Phono Equalizer Expansion Unit kunnen toevoegen die vanaf het frontpaneel kan worden ingesteld. De AD-2900 is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen.

Accuphase C-2900: geïntegreerde hoofdtelefoonversterker

Een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker daarentegen maakt wel deel uit van de basisuitrusting van de nieuwe Accuphase C-2900 Precision Stereo Preamplifier en het is een bijzonder hoogwaardig, discreet hulpmiddel dat volgens de fabrikant moeiteloos een verscheidenheid aan hoofdtelefoons kan bedienen.

Accuphase C-2900: techniek overgenomen van vlaggenschip C-3900

De nieuwe Accuphase C-2900 Precision Stereo Preamplifier maakt ook gebruik van een circuitstructuur in de vorm van een discrete ingangstrap met een current feedback-principe en een hoge versterkingsfactor. Een belangrijk kenmerk is het eigen AAVA-ontwerp. AAVA staat voor Accuphase Analog Vari-gain Amplifier Technology en werd voor het eerst gebruikt in de Accuphase C-2800 Precision Stereo Preamplifier en is sindsdien naar eigen zeggen continu verbeterd.

In de C-2900 wordt gebruik gemaakt van een Balanced AAVA Volume Control, zodat de dynamiek en signaalkwaliteit op het hoogste niveau gehouden kan worden en elk detail van de muziekweergave kan worden weergegeven.

De andere essentiële kenmerken van de nieuwe Accuphase C-2800 Precision Stereo-voorversterker zijn onder meer een logisch gestuurde relaisschakeling voor de ingangsselectie, de gebruikelijke flexibele aanpassing en individuele toonregeling, maar ook een voeding die is ontworpen voor maximale prestaties zonder storende invloeden. transformatoren en twee filtercondensatoren met elk een capaciteit van 10.000 µF voor het linker- en rechterkanaal.

De solide behuizing wijkt nauwelijks af van vorige modellen. Accuphase is herkenbaar en blijft trouw aan zijn huisstijl. De fabrikant merkt wel op dat de C-2900 op nieuw ontwikkelde voeten staat, waarbij de fabrikant spreekt van een constructie van gietijzer met een hoog koolstofgehalte en uitstekende dempingeigenschappen.

Accuphase geeft een frequentiebereik op van 3 Hz tot 200 kHz op niveau -3 dB. De A-gewogen S/R-verhouding is beter dan 110 dB. De afmetingen zijn 477 x 156 x 412 millimeter (B x H x D) en de C-2900 weegt ruim 24 kilogram, zonder phono-module. Dat is meer dan menige eindversterker van een ander merk.

Accuphase C-2900: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zou de C-2900 binnenkort in de winkel moeten staan. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE