NIEUWSSonoro

Sonoro Grand Orchestra: de eerste vloerstaande luidspreker van Sonoro

Het Duitse Sonoro is vooral bekend vanwege zijn degelijke tafelradio’s maar het merk lijkt zich langzaam maar zeker in te vechten in de markt van audiocomponenten. Sonoro heeft onlangs zijn eerste vloerstaande luidspreker aangekondigd genaamd Grand Orchestra. De Grand Orchestra is het tweede model van Sonoro, na het eerste (monitor)model Orchestra. De slanke vloerstaanders harmoniëren goed met kleinere (buizen)versterkers en beheersen de fijne balans tussen elegantie en indrukwekkend geluid, aldus Sonoro, De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering,

Sonoro Grand Orchestra: vloerstaander met Air Motion Tweeter (AMT)

Ongeveer een jaar geleden hadden wij de eerste luidsprekers van het Duitse audiobedrijf Sonoro een paar weken in onze testruimte staan. Lees ook onze recensie over de Orchestra van Sonoro. Monitormodel Orchestra krijgt nu gezelschap van de vloerstaaande Grand Orchestra. De Grand Orchestra kan al worden besteld en levering zal volgens Sonoro beginnen in de loop van februari 2022 in een naar keuze matwitte of matzwarte uitvoering.

De Grand Orchestra is een basreflex ontwerp dat is voorzien van twee zes inch woofers aangedreven door een dubbele magneet en een ribbon tweeter (AMT) met neodymium magneet. Het 2,5-weg concept van de Grand Orchestra maakt een homogeen stralingsgedrag tegelijkertijd met een hoge gevoeligheid mogelijk. De schuin aflopende baffle, de offset Air Motion Transformer (lint-tweeter) en de zorgvuldig afgestelde cross-over zorgen voor een verbeterde timing, nauwkeurige instrumentlocatie en een ruim podium.

De Sonoro Grand Orchestra is volgens de ontwerpers een echte blikvanger in elke huiskamer. Afgeronde behuizingsranden, hoogwaardige oppervlakken met een perfecte afwerking en luidsprekerconussen die naadloos in de baffles passen zonder zichtbare schroefverbindingen zorgen voor een moderne esthetiek. De met de hand geschuurde houten behuizing is verfijnd met een hoogwaardige matte afwerking. Geselecteerde details in zwart aluminium maken het ontwerp compleet. Het vermijden van parallelle wanden (behalve aan de zijkanten van de behuizing) vermindert staande golven en voorkomt resonanties in de behuizing. Het modern vormgegeven en tijdloos elegante Grand Orchestra voelt zich in vele interieurstijlen thuis, aldus de verklaring van Sonoro.

De Sonoro Grand Orchestra weegt ca. 24,8 kilogram per stuk en meet 989 x 210 x 349 millimeter (H x B x D). Met voetjes meegerekend is dat 1.042 x 280 x 349 millimeter. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 38 Hz tot 32 kHz op niveau -6 dB. De gevoeligheid is 87,5 dB (2,83 Volt / 1 meter) en Sonoro geeft een impedantie op van vier Ohm.

Sonoro Grand Orchestra: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Sonoro Grand Orchestra vloerstaande luidsprekers kunnen nu worden gereserveerd voor een prijs van 1.999 euro per paar in de online winkel op Sonoro.com en zullen vanaf februari 2022 verkrijgbaar zijn bij speciaalzaken en op Sonoro.com. Voor wie moeite heeft met het lezen van de Duitse taal, Sonoro biedt zijn website ook aan in de Nederlandse, Engels en Franse taal.

MERK

EDITORS' CHOICE