Pro-Ject Audio Systems gaat met Rekkord Audio volautomatisch naar 2022

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems lanceert een nieuw draaitafelmerk genaamd Rekkord Audio. Waar Pro-Ject Audio vooral bekend is van de volledig manuele snaaraangedreven draaitafels, lanceert de fabrikant na drie decennia onder een nieuwe merknaam nu ook platenspelers met een volautomatische bediening. Deze nieuwe modellen zijn ontwikkeld door Pro-Ject Audio in samenwerking met de Duitse firma Fehrenbacher.

Rekkord Audio: nieuw draaitafelmerk dat volautomaten gaat bouwen

Door het toevoegen van een volautomatische bediening zal de naald tijdens het opzetten nooit meer onbedoeld naast de plaat belanden en komt een eind aan de tijd dat de naald vele uren nutteloos de laatste groef aftast. Hiermee wordt niet alleen de opgelegde plaat gespaard, maar blijft de naald ook langer in goede conditie. Deze nieuwe volautomaten van Rekkord Audio zijn hiermee perfect geschikt voor een nieuwe generatie vinylliefhebbers, maar ook voor veeleisende muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een audiofiel gebouwde draaitafel met het gemak van een automatische bediening voor een optimale vinylbeleving, aldus de persverklaring over het nieuwe merk.

Pro-Ject Audio Systems: draaitafels met snaaraandrijving

Van oudsher levert Pro-Ject Audio draaitafels met snaaraandrijving. Momenteel behoren de snaaraangedreven draaitafels van Pro-Ject naar eigen zeggen tot de absolute top en ziet de fabrikant geen reden om af te stappen van de beproefde snaaraangedreven bouwwijze bij de ontwikkeling van de nieuwe Rekkord platenspelers. De fabrikant vult met de introductie van volautomaten vooral een gat in de markt dat in de loop der tijd na de introductie van digital audio is ontstaan.

Pro-Ject Audio Systems: samenwerking met het Duitse Dual

Pro-Ject is niet over een nacht ijs gegaan met het toevoegen van geautomatiseerde features, maar heeft hiervoor de samenwerking gezocht met de firma Fehrenbacher om de techniek op het niveau van Pro-Ject te brengen en deze in deze nieuwe platenspelers van Rekkord te implementeren.

Behalve de beproefde technologie van Pro-Ject en de geautomatiseerde bediening, maakt de fabrikant bij haar Rekkord topmodellen tevens gebruik van Ultra Low Mass (ULM) armtechnologie waarmee een uiterst open, gedetailleerde en dynamische muziekweergave wordt gerealiseerd. Ook maken deze topmodellen gebruik van een uniek in de plint geĂŻmplementeerde verende subchassis dat dankzij de effectieve ontkoppeling vooral een toegevoegde waarde levert bij het gebruik van actieve (monitor)luidsprekers.

Rekkord Audio: portfolio

De draaitafels van Rekkord Audio zijn onder te verdelen in de volautomatische F-modellen en de manuele M-modellen. Naar mate het nummer oploopt, is de draaitafel voorzien van meer hoogwaardige techniek en features.

De M-modellen profiteren vooral van de combinatie van audiofiele vindingen van Pro-Ject Audio. Deze zijn niet voorzien van een automatische bediening en zijn hiermee primair gericht op de vinyl purist.

De F-modellen hebben een automatische startfunctie en zijn voorzien van een automatische afslag waarbij de arm automatisch terugkeert naar de rustpositie. Uiteraard zijn de F- en M-modellen voorzien van een oliegedempte armlift, instelbare naalddruk, dwarsdruk compensatie en sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een in hoogte verstelbare toonarm. Afhankelijk van het model wordt de draaitafel geleverd met een mm-element van Audio Technica, een ULM element van Ortofon, een Pro-Ject Carbon element of wordt de speler geleverd zonder element. Dankzij de ULM toonarm technologie zijn de Rekkord platenspelers geschikt voor gebruik met een brede keuze aan MM en MC elementen.

Rekkord Audio: prijzen en leveringsinformatie

Rekkord Audio heeft nog geen website maar daar wordt naar verluidt hard aan gewerkt. Voorlopig is Bol.com de enige plaats waar de draaitafels beschikbaar zijn, maar de uitrol van een netwerk van dealers wordt gewerkt. De adviesprijzen van de nieuwe draaitafels liggen tussen 329 en 1.799 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE