Acoustic Energy lanceert vernieuwde AE100-productlijn

De in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerbouwer Acoustic Energy heeft zijn bestaande AE-100 productlijn vernieuwd. Acoustic Energy heeft verschillende technische en esthetische verbeteringen doorgevoerd. “Met een betere pasvorm en afwerking dan ooit tevoren, beschikbaar in onze instapmodellen, nieuwe kleur- en vinylopties en nette magnetische roosters, is de visuele aantrekkingskracht hoger dan ooit. Het resultaat is een stijlvolle en krachtigere reeks luidsprekers die alle kwaliteiten belichaamt waar Acoustic Energy bekend om staat, terwijl we profiteren van alles wat we hebben geleerd in ons continue ontwikkelingsproces,” aldus de Engelse fabrikant. De nieuwe luidsprekers zijn naar verwachting leverbaar vanaf januari 2022.

Acoustic Energy AE100-serie: verbeterde instapproductlijn van luidsprekers

De AE100-productlijn van het Britse Acoustic Energy bestaat uit tweeweg monitormodel AE100, tweeweg centermodel AE107, 2,5-weg vloerstaander AE109, drieweg vloerstaander AE120 en actieve subwoofer AE108. Alle modellen zijn verkrijgbaar in een satijnzwarte afwerking en een afwerking van walnoothout fineer. Monitormodel AE100 is ook verkrijgbaar in een satijnwitte afwerking. Alle modellen, behalve subwoofer AE108, hebben een baspoort aan de achterkant.

De op maat gemaakte 28 millimeter zachte dome-tweeter van Acoustic Energy is ontworpen in combinatie met de 100-serie basdriver om optimale integratie en toonaanpassing te bieden. In combinatie met de Wide Dispersion Technology-golfgeleider is het crossover-gebied tussen aandrijfeenheden hoorbaar naadloos, terwijl de krachtige neodymium-motorconstructie zorgt voor betrouwbare, vervormingsvrije weergave van hoog volume.


De 110 millimeter bas/midden-driver die in de 100-serie wordt gebruikt, is ontwikkeld met een krachtige motor met lange uitslag om hoge volumeniveaus en basuitbreiding te bieden vanuit relatief compacte behuizingen. De gedoteerde papieren conus maakt een hoger cross-overpunt mogelijk voor een soepele weergave van middentonen en naadloze cross-over met de tweeter, waardoor een gedetailleerde en vooral muzikale geluidsweergave wordt gecreëerd.

De 100-serie is voorzien van stevige MDF-behuizingen met wanden van 18 millimeter dik met zorgvuldig afgestemde verstevigingen, waardoor schadelijke resonanties worden verminderd en de body en substantie behouden blijven uit compacte, praktische kasten. De poorten aan de achterkant zorgen voor een soepele basuitbreiding met minimale impact op de ruimte, waardoor plaatsing eenvoudig is. De AE109 en AE120 zijn voorzien van inerte massalading voor extra stabiliteit en akoestische demping, alle modellen worden geleverd met slanke magnetische roosters.

Acoustic Energy AE100-Serie: prijzen en leveringsinformatie

De levering van de leden van de AE-100 productlijn zal naar verwachting beginnen in januari 2022. De adviesprijzen per stuk zijn als volgt:

AE100, monitormodel:   175 euro
AE107, centermodel:     275 euro
AE108, subwoofer:        495 euro
AE109, vloerstaander:   345 euro
AE120, vloerstaander:   495 euro

MERK

EDITORS' CHOICE