Kalista kondigt nieuwe DreamPlay X en XC aan

Sinds de eerste Kalista-creatie ontwikkelde het Franse moederbedrijf Métronome Technologie luxe CD-loopwerken en DA-converters. De laatste tijd zijn daar ook streamers en een draaitafel bijgekomen. “Kalista komt met een revolutionair nieuw apparaat genaamd DreamPlay X. De eerste SACD-speler van het merk, het bevat de nieuwste technologieën om de eerste vier-in-één in de ultra high-end markt te worden: SACD-speler, streamer, DAC en digitale voorversterker. Is het echt te veel?” Voor het overige heeft het bedrijf nog niet veel losgelaten, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers,

Kalista DreamPlay X

Jean Marie Clauzel, eigenaar en ontwerper van Kalista, verklaart: “we maken niet elke ochtend producten zoals deze, ook al waren de afgelopen jaren rijk aan nieuwe productreleases (DreamPlay STREAM, de Twenty-Twenty-draaitafel). Voor mij is de DreamPlay X het bewijs dat Kalista in de grote competities speelt, of eigenlijk, dat we een van de grote leiders op dit gebied zijn. Er is nu geen vergelijkbaar apparaat op de markt.”

De DreamPlay X is volgens Clauzel een revolutionair product, voor Kalista en in de premium audiomarkt. Veel Kalista-fans vragen al heel lang om een SACD Transport of Player. Hier komt hij dan, onmiddellijk herkenbaar aan zijn vorm, ook al zijn er geen onderdelen die iets gemeen hebben met de andere producten van het DreamPlay-assortiment. De legendarische mix van materialen is er nog steeds, aluminium voor het chassis, roestvrij staal voor de voeten, de transparantie van methacrylaat voor de bovenkant en een gloednieuw rond touchscreen.

De DreamPlay X is geen eenvoudig SACD-transport. Het is ook een streamer en netwerkspeler (tot DSD256), die bovendien een resampling-functionaliteit toevoegt. De duurdere en meer uitgebreide DreamPlay XC heeft een DSD DA-converter aan boord en de beroemde digitale volumeregeling van Leedh Processing.

We weten nog niet vanaf wanneer de apparaten leverbaar zullen zijn. Officiële prijsinformatie hebben wij nog niet gezien maar op Engelstalige websites zagen wij onderstaande prijzen genoteerd staan.

Kalista DreamPlay X:    59.900 euro
Kalista DreamPlay XC:  68.700 euro

MERK

EDITORS' CHOICE