NIEUWS

Kalista DreamPlay Twenty-Twenty: vinylproduct van Métronome

Het Franse Métronome heeft de Kalista Dreamplay Twenty-Twenty aangekondigd, een hoogwaardige draaitafel. Het bedrijf heeft zich tot op heden uitsluitend aan digitale producten gewaagd maar ziet nu kennelijk ook brood in het uitbrengen van een analoog product. De draaitafel is fraai om te zien, maar het prijskaartje bestaat wel uit vijf cijfers, voor de komma. 

Métronome Kalista DreamPlay Twenty-Twenty

Het Franse audiobedrijf Métronome is in het jaar 2000 begonnen met de ontwikkeling van de Métronome Kalista, een cd-loopwerk dat een beetje lijkt op een draaitafel. Het streven was het verkrijgen van een analoge klank uit een digitaal apparaat. In 2002 kwam de Métronome Kalista op de markt. Bijna twintig jaar later komt Métronome met de Kalista DreamPlay Twenty-Twenty, een echte draaitafel, d.w.z. een draaitafel voor vinylplaten. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf alles uit de kast getrokken om een mooi, degelijke en goedklinkende draaitafel te bouwen.

Kalista is een woordmerk van Métronome. De nieuwe draaitafel, die veertig kilogram weegt, wordt met de hand gebouwd in Métronome’s fabriek in het zuidwesten van Frankrijk. Het apparaat heeft veel weg van de stijl van de overige apparaten die de merknaam Kalista dragen en is opgetrokken uit aluminium, roestvrij staal en methacrylaat. De DreamPlay Twenty-Twenty staat op drie verstelbare voeten. Door de magnetische vloeistofophanging wordt een effectieve ontkoppeling met de ondergrond bereikt. Ook het draaiplateau, dat zestien kilogram weegt, zweeft op magneten. Centraal op het front is een aanraakscherm geplaatst voor de bediening. De toonarm is natuurlijk volledig afstelbaar.

Hoofdontweper en eigenaar van Métronome (en Kalista) Jean Marie Clauzel verklaart met zoveel woorden “wij zijn geen pure specialist m.b.t. draaitafels, maar wij zijn analoge geluidsminnaars. Het is mijn droom om deze passie te delen met liefhebbers van Kalista en met het uitbrengen van de DreamPlay Twenty-Twenty vieren we Kalista’s oorsprong van twintig jaar geleden.”

Kalista DreamPlay Twenty-Twenty: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de draaitafel geleverd kan worden en ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Louter ter indicatie, op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 44.700 euro. Optioneel kan een driepoot statief voor de Kalista DreamPlay Twenty-Twenty worden geleverd.


EDITORS' CHOICE