NIEUWSMytek

Mytek Liberty DAC II: DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker

Het in de VS gevestigde Mytek heeft de Liberty DAC II gelanceerd, een compacte DA-converter met een hoofdtelefoonversterker aan boord. De Liberty DAC II heeft ook lijnuitgangen uitgevoerd in cinch en XLR. De gebruiker heeft de beschikking over een vijftal digitale ingangen, Analoge ingangen zijn niet geplaatst.

Mytek Liberty DAC II

De Liberty DAC II van audiobedrijf Mytek is de opvolger van de Liberty DAC en is in staat om alle digitale formaten met hoge resolutie in zowel PCM als DSD af te spelen en te monitoren en is voorzien van een ingebouwde hardware MQA-decoder en een naar eigen zeggen hoofdtelefoonversterker van referentiekwaliteit die een maximale stroomsterkte van 300 mA/3,0 Watt kan leveren.

DA-conversie komt voor rekening van een ESS Sabre ES9038 32-bit HyperStream DAC. De Liberty DAC II heeft een krachtige lineaire voeding van 60 Watt met een ringkerntransformator en 48.000 μF aan afvlakcapaciteit aan boord. Bovendien belooft de volledig gebalanceerde analoge uitgangstrap een groter dynamisch bereik, een hogere resolutie en een aanzienlijk verbeterde S/R-verhouding. De eerste Liberty DAC had geen XLR-uitgang.

Andere opmerkelijke kenmerken van de Liberty DAC II zijn onder meer vijf digitale ingangen, t.w. AES/EBU, 2 x S/PDIF, Toslink/ADAT en een USB2 Klasse 2-module die geen installatie vereist van extra software en geschikt is voor PCM tot 32-bit/768kHz, tot DSD256 native, MQA en DXD.  Ten slotte zou de klokgenerator van de Liberty DAC II volgens de fabrikant minder dan 2ps jitter opleveren, hetgeen bijdraagt aan het bereiken van een ultralage vervorming.

Mytek Liberty DAC II: prijs en leveringsinformatie

De Mytek Audio Liberty DAC II is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.295 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE