NIEUWSFiio

FiiO FA7S: roestvrijstalen in-ear hoofdtelefoon met zes BA-drivers

Sinan Kökbugur | 17 november 2021 | Fotografie Fabrikant | Fiio

Het Chinese audiobedrijf FiiO heeft de FA7S in-ear hoofdtelefoon aangekondigd. De oordopjes van de FA7S zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en ieder oordopje heeft zes balanced armature drivers aan boord. De meegeleverde kabel is afneembaar.

FiiO FA7S: in-ear hoofdtelefoon gemaakt van hoogwaardige materialen

De nieuwe FiiO FA7S is niet alleen mooi om te zien vanwege het gebruik van hoogwaardige materialen. De fabrikant belooft ook een buitengewone geluidskwaliteit door de plaatsing van zes balanced armature drivers per oordop. De frequentiebanden ertussen worden verdeeld door een drieweg cross-over met een “2+2+2”-schema. De FA7S heeft de volgende type drivers aan boord: Knowles HODVTEC-31618 voor lage frequenties, Knowles RAD-33518 voor hoge frequenties en DIBEI db646006 voor middenfrequenties.

De gevoeligheid van de FiiO FA7S is 111 dB met een impedantie van 18 Ohm. De hoofdtelefoon heeft een Hi-Res-certificering gekregen. Volgens de fabrikant zijn ze goed in staat om met verschillende bronnen te werken variërend van low-power ingebouwde versterkers van mobiele gadgets tot een gespecialiseerde high-end portable.

De FiiO FA7S weegt slechts 8,4 gram zonder kabel, ondanks dat hij is gemaakt van 316L roestvrij staal, een materiaal dat is gecertificeerd voor medisch gebruik. De behuizing is CNC-gefreesd en verkrijgbaar met zwarte, gouden, zilveren of blauwe afwerkingen. De meegeleverde monokristallijne verzilverde koperen kabel is gemaakt van acht strengen van ieder 19 draadjes (totaal 152 draadjes) zodat de kabel soepel is en en lange levensduur heeft. De transparante buitenmantel is volgens FiiO gemaakt van milieuvriendelijk TPU en heeft een hoge levensduur. De kabel is afneembaar en heeft de gebruikelijke MMCX-connectoren. Een verscheidenheid aan mogelijke aansluitingen wordt verzorgd door de universele stekker met de gepatenteerde Fabrilous twist-lock, waarmee de gebruiker 3,5 mm en 2,5 mm mini-jacks of een 4,4 mm Pentaconn stekker kan gebruiken.

De oordopjes blijven goed zitten door de achter-het-oor pasvorm. De opties voor de oordopjes zijn nog gevarieerder. De set wordt geleverd met drie opties die het klankkarakter beïnvloeden: “Balanced”, “Bass” en “Vocal” oordopjes zijn verkrijgbaar in de maten S, M en L. Daarnaast zijn er foam oordopjes, dubbele en flensjes oordopjes. De kit bevat ook een reinigingsborstel en een hulpmiddel voor het loskoppelen van MMCX-connectoren. Dit alles is verpakt in een stevige transparante kunststof transportdoos.

FiiO FA7S: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de nieuwe FiiO FA7S leverbaar zal zijn. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE