NIEUWSSPL

SPL Performer s1200: krachtige stereoversterker voor professioneel gebruik (ook voor thuis)

Sinan Kökbugur | 15 november 2021 | Fotografie Fabrikant | SPL

Het Duitse audiobedrijf SPL maakt audiocomponenten die vooral bedoeld zijn voor gebruik in studio’s en andere professionele omgevingen. Uiteraard kunnen dit soort professionele apparaten ook thuis gebruikt worden. De nieuwe Performer s1200 is een nieuwe, krachtige stereo eindversterker die volzit met SPL’s eigen techniek. En omdat het oog wat wil kan de klant uit verschillende kleuren frontplaat kiezen. De rechthoek in het midden is magnetisch bevestigd en kan eenvoudig worden verwisseld.

SPL Performer s1200: stereo eindversterker

Het Duitse SPL ontwikkelt al meer dan 35 jaar professionele audiotechnologie – met name voorversterkers, eindversterkers en hoofdtelefoonversterkers – voor de muziek-, film-, multimedia- en omroepindustrie. SPL-producten genieten wereldwijd een hoge reputatie voor innovatieve en gebruiksvriendelijke concepten en unieke prestatiekenmerken. Het nieuwste product is de s1200, een krachtige tweekanaals eindversterker. De visuele relatie met het populaire ontwerp van de SPL Performer m1000 mono eindversterkers is meteen duidelijk. Technisch is de Performer s1200 ook nauw verwant aan de SPL m1000 monoblokken.

De s1200 is een krachtpatser die 300 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren en 520 Watt aan vier Ohm (550 Watt bij twee Ohm). Volgens e fabrikant stuur de s1200 elke luidspreker op een speelse manier aan. De krachtige Performer s1200 stereo eindversterker leidt zelfs de meest veeleisende luidsprekers naar nog nooit eerder vertoonde soundscapes, aldus SPL.

Dankzij de Voltair-technologie zijn de prestaties van de s1200 gedetailleerd, levendig, eerlijk en met een muzikaal uitstekend geluid. Batian Neu, die de Performer s1200 ontwikkelde, zegt hierover: “Vanwege het grote succes en de uitstekende muzikale prestaties van de Performer m1000 mono eindversterker, wilde ik deze geluidservaring realiseren in de vorm van een grote stereo eindversterker. De belangrijkste uitdaging was om de complexe technische constructie van de eindtrap te ontwikkelen en tegelijkertijd maximale prestaties te behalen, te implementeren in de vormfactor en het ontwerp van de Professional Fidelity-serie. Maar bovenal moet hij qua geluid in dezelfde klasse spelen als onze m1000-monoblokken. Na vele luistersessies kunnen we nu met trots zeggen: dit doel hebben we bereikt met de Performer s1200 stereo eindversterker.”

SPL heeft een eigen techniek ontwikkeld genaamd Voltair. Deze techniek laat voor- en eindversterkers van SPL werken met een bedrijfsspanning van 120 Volt. Inmiddels is de 120 Volt-audiotechnologie een fundamenteel kwaliteitskenmerk geworden van veel SPL-producten en vormt de basis voor alle SPL-mastering-apparaten en voor verschillende apparaten uit de SPL Studio-lijn, zoals de 120V-microfoonvoorversterker Crescendo. In de SPL HiFi-serie “Professional Fidelity” werd deze technologie bekend onder de naam Voltair.

SPL heeft de Performer s1200 voorzien van een zestal ventilatoren. Deze staan normaal gesproken stil omdat de warmte via forse koellichamen kan wegvloeien. Bij een langdurige hoge belasting komen de ventilatoren in actie maar dan zal de muziek zodanig hard staan dat de ventilatoren niet hoorbaar zijn.

SPL geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 80 kHz op niveau -3 dB. De A-gewogen S/R-verhouding is 123 dB. De dempingfactor is 290 bij acht Ohm en 1 kHz. De afmetingen zijn 278 x 205 x 375 millimeter (B x H x D) en de Performer s1200 weegt iets meer dan 25 kilogram.

SPL Performer s1200: prijs en leveringsinformatie

De basisadviesprijs van de Performer s1200 stereo eindversterker is 6.499 euro. De klant kan kiezen uit de kleuren zwart, rood en zilver voor de frontplaat. De centraal geplaatste rechthoek is afneembaar en verwisselbaar.


EDITORS' CHOICE