NIEUWSSPL

SPL Crossover en Performer m1000: cross-over en mono-eindversterker

Het Duitse audiobedrijf SPL bouwt audioapparatuur voor de professionele wereld van onder andere opnamestudio’s. Sommige producten zijn natuurlijk ook thuis te gebruiken, zoals de nieuwe analoge SPL Crossover, een actieve analoge tweeweg cross-over, en de nieuwe SPL Performer m1000 mono-eindversterker. Beide apparaten zijn lid van de Professional Fidelity-productlijn en zijn per direct in verschillende kleuren te koop.

SPL: nieuwe producten in Professional Fidelity-productlijn

Het in Duistland gevestigde audiobedrijf SPL bestaat ongeveer dertig jaar en bouwt audioapparatuur voor de professionele markt. De versterkers en hoofdtelefoonversterkers van het bedrijf zijn natuurlijk ook geschikt om thuis te worden gebruikt. SPL heeft twee nieuwe producten gelanceerd. De Performer m1000 is de grote (mono) broer van de Performer s800 stereo eindversterker. De SPL Crossover is een tweeweg analoge cross-over die bijvoorbeeld gebruikt kan worden in een bi-amping configuratie.

SPL Performer m1000: mono-eindversterker

Ontwikkeld als een monoblok, gebruikt de SPL Performer m1000 VOLTAiR-technologie met aanzienlijk minder componenten dan conventionele vermogensversterkerconcepten. Een enkele opamp is genoeg om de bipolaire eindversterkertransistors aan te sturen: snel, direct, zeer efficiënt en met een superieur geluid, aldus SPL.

De Performer m1000 levert 420 Watt aan acht Ohm, maar kan uithalen tot 1.000 Watt vermogen aan twee ohm en 750 watt aan vier Ohm. De voeding is lineair uitgevoerd met een 1.375 VA ringkern transformator en een afvlakcapaciteit van totaal 100.000 μF, die wordt geleverd door 100 elco’s van 1.000 μF. De dempingfactor is 280 bij 1 kHz aan acht Ohm. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz.

SPL Crossover: actieve tweeweg analoge cross-over

De SPL Crossover is een actieve analoge tweeweg cross-over. Met de Crossover kunnen cross-overfrequenties en faseposities op het analoge niveau in realtime worden ingesteld met behulp van echte schakelaars en controllers. En natuurlijk met de VOLTAiR-technologie van SPL. Het resultaat is een overvloedig dynamisch bereik. De Crossover is uniek want hij is volledig analoog, dus geen DSP's en geen extra AD/DA-conversie. De Crossover kan bijvoorbeeld worden ingezet in een bi-amping conifuratie.

SPL Professional Fidelity-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

Alle apparaten in SPL’s  Professional Fidelity-productlijn zijn nu verkrijgbaar in winkels en in de online winkel. De SPL Performer m1000 wisselt voor 4.200 euro van eigenaar en de SPL Crossover doet dat voor 3.250 euro. Beide apparaten zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en zilver.EDITORS' CHOICE