NIEUWSDALI

John van der Veer speelt live bij DALI Benelux op iEar Show op 13 en 14 nov.

Sinan Kökbugur | 09 november 2021 | Fotografie Fabrikant | DALI

Komend weekend zaterdag 13 november en zondag 14 november zal de iEar Show plaatsvinden in het Willem II Stadion in Tilburg. DALI Benelux zal in expositieruimte Z1 op de eerste verdieping aanwezig zijn om o.a. het DALI Equi Wireless Surround luidsprekersysteem te demonstreren. Niet geïnteresseerd in luidsprekers? Dan is er toch een reden om de stand van DALI Benelux te bezoeken want DALI Benelux zal de exclusieve Fender X MoFi Precision Deck demonstreren, voor het eerst in de Benelux. Ook niet geïnteresseerd in draaitafels? Kom dan luisteren naar live muziek bij DALI Benelux. Voorzien van een Sunburst Fender Stratocaster speelt gitarist John van der Veer een keur aan overbekende gitaarriffs waarmee bijna tachtig jaar muziekgeschiedenis is geschreven. De Sunburst Stratocaster staat aangesloten op John’s eigen ‘gear’ en wordt doorversterkt via een van de actieve DALI luidsprekermodellen, uiteraard in stereo. Het belooft één groot feest van herkenning te worden.

Dali Benelux op iEar Show: luidsprekers van DALI, Fender X MoFi Precision Deck en live muziek van John van der Veer

MoFi staat voor Mobile Fidelity en is een begrip in de wereld van vinyl. Het merk verenigt producers met een lange studio-ervaring die zich inspannen om producties weer te geven zoals ze na de oorspronkelijke mastering klinken. ‘Mastering’ is het laatste stadium van de opname-procedure voordat de productie wordt toevertrouwd aan een medium: vinyl, cd of weergave via één van de streamingdiensten.

Om dat doel te bereiken houdt MoFi zich zowel bezig met de staat van de productie op het medium, vinyl in dit geval, als met de ‘tools’ waarmee de productie wordt weergegeven: draaitafel, element en accessoires. MoFi brengt audiofiele producties uit van de bovenste plank, in de best denkbare vinyl-versie, door talrijke liefhebbers de hemel in geprezen.

MoFi is onlangs een samenwerkingverband aangegaan met gitaarbouwer Fender. Het resultaat is de Fender X MoFi Precision Deck, een exclusieve draaitafel met sunburst finish zoals van Fender’s basgitaar. Fender, opgericht door Leo Fender, is het Amerikaans bedrijf dat sinds het eind van de jaren veertig van de twintigste eeuw de absolute leider is op het gebied van het ontwerpen en bouwen van elektrische gitaren en (bas)gitaarversterkers, samen met die andere gigant, Gibson. Onbedoeld, voor zover je daarvan kunt spreken met een geniale visionair, heeft Fender vanaf 1948 een niet te onderschatten stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis. Met gitaarmodellen Stratocaster, Telecaster en basmodellen Jazz-Bass en Precision zijn talloze muziekstijlen en hits tot stand gekomen. En Fender laat het niet bij gitaren. De versterkers van het merk zijn minstens zo legendarisch als de gitaarmodellen.

De gigantische invloed van Fender op de muziekgeschiedenis strekt zich uit van de vroege blues, via R&B en Rock ‘n’ Roll naar Surfsound en Britpop, vervolgens naar de symfonische bands en hardrock, tot op de dag van vandaag. Geen hifiliefhebber kan het zijn ontgaan. Bob Dylan, Buddy Holly, Hank B. Marvin (Shadows), Beach Boys, Beatles, Rolling Stones, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Eagles, Ritchie Blackmore (Deep Purple), Mark Knopfler (Dire Straits), om er een paar te noemen, allen danken zij naam, faam en hits aan het werk van Leo Fender. Om maar te zwijgen van de talloze hits en onsterfelijke gitaarriffs die met de modellen zijn gemaakt.

Fender X MoFi Precision Deck: draaitafel met sunburst finish

De verbintenis tussen Fender en MoFi is een samengaan van twee legendarische merken die beide staan voor een blijvende, onuitwisbare invloed op de beleving van muziek. En om dat heugelijke, historische feit te vieren is de bijzondere draaitafel ten doop gehouden met een gemeenschappelijk kenmerk. Welk kenmerk? Een belangrijke finish van Fender gitaren is ‘sunburst’, een van zwart, via rood naar geel, of zwart naar bruin overlopende kleurstelling. De bezegeling van de alliantie heeft geresulteerd in een MoFi draaitafel, uitgevoerd in datzelfde sunburst. De Mofi Sunburst zal in beperkte oplage leverbaar zijn in de Benelux en is voor het eerst te zien op de Audio Show iEar’ 2021. DALI Benelux heeft zich sinds kort ontfermd over de exclusieve distributie van MoFi in de Benelux en mag zich met gepaste trots gastheer noemen.

John van der Veer speelt live in stand van DALI Benelux

Om het verhaal te illustreren pakt DALI Benelux voortvarend uit tijdens de Audio Show iEar’ 2021. Voorzien van een Sunburst Fender Stratocaster speelt John van der Veer een keur aan overbekende gitaarriffs waarmee bijna tachtig jaar muziekgeschiedenis is geschreven. De Sunburst Stratocaster staat aangesloten op John’s eigen ‘gear’ en wordt doorversterkt via een van de actieve DALI luidsprekermodellen, uiteraard in stereo. Het belooft één groot feest van herkenning te worden. Vragen staat vrij, evenals het indienden van verzoekjes. En ook het ‘wie kent deze nog?’ zal niet worden geschuwd.

DALI Benelux ondersteunt Muziekids

Ziek zijn, dat zal je maar gebeuren. Muziekids geeft een muzikale pleister om de pijn te verzachten, het gemis van thuis even te vergeten en tovert weer een lach op het gezichtje van een kind. "Help ons ook mee en maak met jouw donatie op een geweldige DALI headphone t.w.v. 299 euro," aldus Muziekids.

Als je ons Muziekids direct wilt helpen om zieke kinderen muziekbeleving te geven tijdens het verblijf in het ziekenhuis, scan de QR-code en doneer eenvoudig met een Tikkie.

MERK

EDITORS' CHOICE