PE 7070: de nieuwe direct-drive draaitafel van Perpetuum Ebner

Het Duitse draaitafelmerk Perpetuum Ebner heeft een nieuw vlaggenschip gelanceerd genaamd PE 7070. De nieuwe PE 7070 is een ambitieuze sub-chassis draaitafel met directe aandrijving en dat is een zeer zeldzame combinatie. De PE 7070 kan met of zonder element worden geleverd. Perpetuum Ebner is nog wat spaarzaam met informatie, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Perpetuum Ebner PE 7070

De PE 7070 is het nieuwe vlaggenschip van Perpetuum Ebner waarmee de fabrikant de lat technisch een stuk hoger legt. Ook de prijs ligt hoger dan bij vorige modellen.

De nieuwe PE 7070 is een ambitieuze sub-chassis draaitafel met directe aandrijving en dat is een combinatie van techniek die we niet vaak tegenkomen. Voor het overige heeft Perpetuum Ebner nog niet veel details vrijgegeven, maar er is natuurlijk wel al e.e.a. uitgelekt. De motor zou opnieuw ontworpen zijn. Daarnaast heeft de PE 7070 nieuwe zelf ontworpen negen inch toonarm met een carbon toonarmbuis. Naar eigen zeggen heeft Perpetuum Ebner een belangrijke stap verder en omdat het nu ook de toonarmkwaliteit in eigen hand heeft.

Perpetuum Ebner PE 7070: prijs en leveringsinformatie

De PE 7070 is naar verluidt vanaf begin 2022 verkrijgbaar. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux maar op een Duitstalige website zagen wij een verkoopprijs van 8.900 euro inclusief element van EMT type HSD 006 (7.500 euro zonder element). De koper kan kiezen uit de uitvoeringen kersen, eiken zwart en walnoot en hoogglans zwart.



EDITORS' CHOICE