MoFi kondigt mc-element UltraGold MC aan

Het Amerikaanse Mobile Fidelity Electronics, ook bekend als MoFi, heeft een nieuw mc-element genaamd UltraGold MC aangekondigd. Het nieuwe mc-element wordt gemaakt in Japan naar een ontwerp van Spiral Groove-oprichter Allen Perkins.

MoFi Electronics mc-element Ultragold MC

Mofi Electronics belooft met de UltraGold MC analoge liefhebbers een uitgebreide frequentierespons (20 Hz – 35 kHz), naast de klankrijkdom, levensechte scheiding en waarheidsgetrouwe muziekweergave van een toonaangevend audiofiel MC-ontwerp.

De MoFi UltraGold MC heeft een naakte Shibata-stylus met diamantprofiel en een boriumcantilever met een neodymiummagneet en een Permendur-juk, gemonteerd in een behuizing van aluminium/messing met ultralage resonantie. Het resultaat is volgens MoFi de levering van voelbare low-end energie, hoge voorbijgaande responsiviteit en dwingende openheid en transparantie van vinylschijven.

De opgegeven uitgangsspanning is 0,4 mVolt. De UltraGold MC weegt 7,3 gram en heeft een body met schroefdraad zodat hij met slechts twee schroeven op een headshell of integrale toonarm kan worden gemonteerd. Verder zijn geen bouten of moeren nodig. Eenmaal gemonteerd, beveelt MoFi een naalddruk tussen 1,8 en 2,2 gram aan.

MoFi Electronics mc-element Ultragold MC: prijs en leveringsinformatie

De MobileFidelity UltraGold MC-cartridge is vanaf november verkrijgbaar. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE