NIEUWSCabasse

Cabasse Pearl Keshi: 2.1-systeem van bolvormige actieve luidsprekers met streaming

Op de audio-videoshow in Parijs die op 25 oktober jl. is geëindigd, heeft de Franse luidsprekerfabrikant Cabasse het minimalistische 2.1-systeem Pearl Keshi aan het publiek gepresenteerd. De traditie van het merk voorzettende die is belichaamd in het vlaggenschip The Sphere, zijn de Franse audio-ingenieurs trouw gebleven aan het concept van puntbronnen in bolvormige lichamen. Het 2.1 Pearl Keshi-systeem bestaat uit een subwoofer met een diameter van 22 centimeter en een paar satellieten met een diameter van slechts 8 centimeter.

Cabasse Pearl Keshi: luidsprekersysteem bestaande uit drie bollen

De satellieten van het Keshi-systeem van Cabasse zijn voorzien van gepatenteerde Dom55-breedbanddrivers met ultradunne conussen met een dikte van 50 micron en neodymium magneten. Elk van de satellieten wordt aangedreven door maximaal 300 Watt RMS (600 Watt piek).

De woofer van de sferische subwoofer is een gepatenteerde 17 cm Held-driver die tot 450 Watt RMS (900 Watt piek) levert. Het systeem kan tot 115 dB piek-SPL leveren en onder nominale omstandigheden bestrijkt Keshi het frequentiebereik van 30 Hz tot 23 kHz.

Volgens Cabasse is de ingebouwde DSP ontworpen om “nauwkeurig toonherstel en superieure spectrale uniformiteit te bereiken”. Het systeem wordt aangevuld met een automatisch kamercorrectiesysteem CRCS met een ingebouwde microfoon.

Het Keshi-systeem is lid van de Pearl-productlijn. Net als de rest van de familieden kan het Keshi-systeem worden geïntegreerd in het eigen StreamControl-multiroomsysteem. Het nieuwe product reproduceert onafhankelijk bijna alle huidige audiobestandsformaten tot de hoogste resoluties. De ingebouwde DA-converter verwerkt signaal tot een resolutie van 32-bit / 768 kHz.

Cabasse heeft het Keshi-systeem met verschillende bedrade en draadloze verbindingen uitgerust. De gebruiker heeft de beschikking over ethernet, wifi, bluetooth, micro USB, optische SPDIF en een 3,5 mm-poort. Op het systeem kun je een platenspeler, cd-speler, NAS, etc. aansluiten. Bovendien worden de gangbare streamingdiensten en internetradio ook ondersteund.

Om de speaker te bedienen is er een cirkelvormige afstandsbediening ontwikkeld die werkt via bluetooth.

Cabasse Pearl Keshi: prijs en leveringsinformatie

De Cabasse Pearl Keshi is leverbaar in wit en zwart en heeft een adviesprijs van 2.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE