NIEUWSOrtofon

Ortofon Verismo: nieuw mc-element aan de bovenkant van het portfolio

De Deense elementbouwer heeft de Versimo aangekondigd een nieuw mc-element dat meespeelt aan de bovenkant van de markt. De behuizing van de Versimo is gemaakt van titanium, de naaldhouder van diamant. We weten niet vanaf wanneer de Verismo van Ortofon geleverd kan worden.

Ortofon Verismo

De behuizing van de Verismo is gemaakt van titanium met de Selective Laser Melting (SLM)-techniek die is ontwikkeld door Ortofon. Deze techniek zorgt voor een nauwkeurige controle van de dichtheid van het lichaamsmateriaal, waardoor een extreem hoge interne demping mogelijk is. De MC Verismo maakt gebruik van Ortofon's Replicant 100 diamant . Deze stylus van het type Line Contact onderscheidt zich door een smal en lang contactoppervlak, dat zo dicht mogelijk bij de originele snijnaald ligt. Dit zorgt voor de meest nauwkeurige weergave, de laagste vervorming en een groter frequentiebereik.

De toevoeging van een solide diamanten cantilever biedt de best mogelijke interface tussen de stylus en het anker vanwege de hardheid en kristalstructuur. De verbeteringen in het gebruik van een diamanten cantilever hebben de grenzen van analoge reproductie opnieuw gedefinieerd, met meer innerlijke details, subtiliteit en diepte als nooit tevoren.

In de Verismo vindt het contact van de cartridge met de toonarm plaats via drie goed gedefinieerde contactpunten aan de bovenzijde van de cartridge. Dit betekent dat de mechanische integratie van de cartridge en de toonarmarm altijd absoluut perfect is en zal resulteren in een aanzienlijke en adembenemende toename in dynamiek, resolutie en detailrijkdom, aldus Ortofon.

Met een geoptimaliseerd gewicht en een matige compliantie die past bij de meeste moderne toonarmen, is de Verismo gemakkelijk te combineren met alle gangbare moderne high-end draaitafelapparatuur.

Ortofon Verismo: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de Verismo van Ortofon geleverd kan worden. Ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar naar verluidt gaat de Verismo circa 6.000 euro kosten.


EDITORS' CHOICE