NIEUWSAvid

Avid lanceert mc-elementen Ionic, Boron en Ruby

Sinan Kökbugur | 04 oktober 2021 | Fotografie Fabrikant | Avid

Het Britse audiobedrijf Avid heeft een drietal nieuwe draaitafelelementen aangekondigd. De nieuwe Ionic, Born en Ruby zijn alledrie mc-elementen. Volgens Avid herkent de kenner het gebruik van de hoogste kwaliteit materialen alleen al vanwege de naamgeving van de nieuwe elementen. De levering zou in de loop van deze maand moeten gaan beginnen.

Avid mc elementen

Conrad Mas, het brein en de eigenaar van Avid, staat bekend om het compromisloos ontwikkelen van alleen het beste. Avid heeft volgens de persverklaring een paar jaar besteed aan onderzoek en ontwikkeling om met deze drie modellen een nieuwe standaard van hoogwaardige elementen te definiëren. Het resultaat heet Ionic, Boron en Ruby Reference.

In overeenstemming met hun hoogwaardige normen zijn alle drie de modellen ontworpen als mc-elementen met een lage uitgangspanning. De Avis Ionic markeert met zijn aluminium naalddrager en een naald van elliptisch geslepen diamant de instap in de koningsklasse. Daarboven staat het model Boron. De naald van de Boron heeft een micro-ridge vorm. Bovendien wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik gemaakt van een borium naalddrager. Het vlaggenschip is de Avid Reference Ruby, wiens naalddrager is gemaakt van massief robijn.

Net als bij de draaitafels van Avid is het doel geweest om een basis te creëren voor elementen die kan worden omschreven als een bijna geruisloze omgeving. Dit maakt het werk van het element zo gemakkelijk mogelijk omdat het achtergrondgeluid van de plaat wordt verminderd en externe trillingen zo ver mogelijk van het muzieksignaal wegblijven.

In combinatie met Avid's vermaarde technische knowhow heeft Avid dit principe toegepast op de architectuur van de geheel nieuwe elementen. Elk onderdeel is volledig opnieuw onderzocht en ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat ongewenste geluiden snel van de naald worden weggeleid en dat er slechts één stukje zuivere informatie overblijft: onvervalst muziekgenot.

Avid Ionic, Boron En Ruby: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Avid Ionic, Boron en Reference Ruby zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2021. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux ontvangen maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen zij adviesprijzen van 2.490 euro voor de Ionic, 4.990 euro voor de Boron en 6.990 euro voor de Reference Ruby.


EDITORS' CHOICE