NIEUWSDenon

Denon Home Soundbar 550 krijgt software-update voor 5.1-kanaals surroundgeluid

Sinan Kökbugur | 30 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Denon

Audiomerk Denon heeft vandaag aangekondigd dat de bestaande Soundbar 550 van nieuwe software voorzien kan worden voor ondersteuning van draadloos 5.1 surroundgeluid. De nieuwe U26 firmware-update verbindt daartoe luidsprekers uit de Home-productlijn met de Denon Home Soundbar 550. Ook is voorzien in een verbeterde basrespons en een vernieuwde HEOS-app.

Denon Home Soundbar 550

Denon heeft vandaag een grote gratis firmware-update voor zijn Denon Home-assortiment aangekondigd. Dit assortiment bestaat uit draadloze speakers en soundbars. De nieuwste update voegt draadloos 5.1 surroundgeluid aan de Denon Home Soundbar 550 toe. Luisteraars die over de nieuwe soundbar beschikken, kunnen de luidprekermodellen Denon Home 150, 250 of via 350 nu als draadloze achterkanalen inzetten. Ook wordt de Denon Home Soundbar 550 van een DSP-boost voorzien voor een verbeterde basrespons. Naast de vele updates voor het Denon Home-assortiment, worden alle HEOS Built-in-producten voorzien van een frisse nieuwe look voor de HEOS-app.

Denon Home Soundbar 550: draadloos 5.1 surroundgeluid en betere laagweergave

Dankzij de ondersteuning die de Denon Home Soundbar 550 biedt voor de 3D-audioformaten Dolby Atmos en DTS:X kunnen liefhebbers van home cinema nu een paar Denon Home-speakers draadloos als surround kanalen koppelen voor een compleet surroundsysteem. Gebruikers kunnen voor grotere ruimtes of een indrukwekkender basgeluid ook een Denon DSW-1H subwoofer aansluiten om de 5.1-surroundopstelling compleet te maken.

Het geluid wordt altijd gefilterd voor het beste geluid, ongeacht de gekozen optie. De lagere frequenties worden naar de subwoofer gestuurd, zodat de soundbar alleen hoeft te zorgen voor meer helderheid en precisie. Deze configuraties zijn in een handomdraai in te stellen met behulp van de HEOS-app.

Dankzij geavanceerde DSP-technologie, kunnen de bekende geluidstechnici van Denon de prestaties van bestaande producten met terugwerkende kracht verbeteren. In deze firmware-update biedt de Denon Home Soundbar 550 preciezer, sneller en gecontroleerder basgeluid voor zowel muziek als films.

De HEOS-app is in een nieuw jasje gestoken Nieuwe en ervaren gebruikers van HEOS Built-In-producten profiteren van een nieuwe gebruikersinterface voor eenvoudigere navigatie en bediening van hun muzieksysteem.

De Denon Home U26 firmware-update is beschikbaar voor het merendeel van de Denon Home-gebruikers wereldwijd. Luisteraars die nog HEOS-producten van de eerste generatie (HS1) in hun systeem hebben, hebben later in 2021 toegang tot de productsoftware, maar kunnen de nieuwe HEOS-app wel direct downloaden en gebruiken. Dit geldt voor alle HEOS-producten die voor 2017 zijn geproduceerd.

MERK

EDITORS' CHOICE