NIEUWSDenon

Denon vult Home-productlijn aan met Home Soundbar 550

Audiomerk Denon, onderdeel van Sound United, heeft vandaag de Denon Home Soundbar 550 aangekondigd. De nieuwe Home Soundbar 550 is  een hoogwaardige, compacte soundbar die het Denon Home-assortiment verder uitbreidt met tv-geluid. Omdat Dolby Atmos en DTS:X 3D-surroundgeluid met maar liefst zes drivers worden geleverd, komen films, tv-programma's en muzieknummers echt binnen met deze soundbar. De nieuwe soundbar is leverbaar vanaf half februari en heeft een adviesprijs van 649 euro.

Denon Home Soundbar 550

De nieuwe Home Soundbar 550 van Denon is niet alleen bedoeld om geluid van een televisie weer te geven. Luisteraars kunnen ook muziek in hoge resolutie van muziekdiensten of lokale muziekbibliotheken rechtstreeks naar de soundbar streamen dankzij HEOS Built-in, het beproefde streaming-platoftrm van Denon. Bovendien kunnen luisteraars die al hebben geïnvesteerd in het HEOS-ecosysteem, inclusief andere Denon Home-producten, de Denon Home Soundbar 550 toevoegen als aparte draadloze zone, zonder een kabel te hoeven trekken.

De Soundbar 550 kan als standalone soundbar worden gebruikt of worden uitgebreid met andere draadloze Denon Home-speakers, zoals de Denon Home 150, 250 en 350 die ongeveer een jaar geleden op de markt zijn gekomen. De Denon Home luidsprekers kunnen allemaal worden geïmplementeerd als achterste surroundkanalen. Luisteraars die graag een krachtiger basgeluid willen, kunnen de DSW-1H draadloze subwoofer apart toevoegen voor een realistischere bioscoopervaring.

Zoals we van Denon gewend zijn, levert ook de Denon Home Soundbar 550 de allerbeste geluidskwaliteit, aldus de fabrikant. Deze soundbar is voorzien van geavanceerde akoestische hardware, zorgvuldig afgestelde digitale signaalverwerking en hoogwaardige drivers en biedt alles wat je nodig hebt voor prachtig 3D-surroundgeluid zonder teveel ruimte in beslag te nemen onder je tv. Dankzij Dolby Atmos en DTS:X-verwerking, en 4K-videocompatibiliteit creëert de Soundbar 550 een levensechte 3D-bioscoopervaring.

Denon Home Soundbar 550: bediening

Door de ingebouwde microfoons functioneert de Denon Home Soundbar 550 als een Alexa-afstandsbediening, zoals een Echo of Dot. Voorzie je woonkamer ongemerkt van Alexa-functionaliteiten. Gebruik spraakopdrachten om het volume van de soundbar te bedienen, ingangen te kiezen en geluidsmodi te selecteren (Music, Movie, Pure). Voor extra gemak wordt het bedieningspaneel van de soundbar automatisch verlicht als er een gestrekte hand in de buurt komt. Zo kun je belangrijke functies eenvoudig bedienen met je vingertoppen, zoals het volume aanpassen, afspelen/pauzeren, Alexa dempen en de mogelijkheid om muzieknummers over te slaan of opnieuw af te spelen, zonder gebruik van de app of afstandsbediening. Bovendien zijn de afstandsbediening en HEOS-app voorzien van drie Quick Select-knoppen. Met Quick Select kun je je favoriete bron met luistermodi of internetradiozenders opslaan en van ze genieten met één druk op de knop.

De Denon Home Soundbar 550 is eenvoudig te installeren en kan worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening en de meeste tv-afstandsbedieningen, de HEOS-app, het verlichte bedieningspaneel, of Alexa-spraakopdrachten. Gebruikers kunnen de soundbar dus op allerlei manieren bedienen, passend bij de situatie. Dankzij eARC-connectiviteit (verbeterde Audio Return Channel), levert de Soundbar 550 een goede geluidskwaliteit via een enkele HDMI-verbinding met de tv.

De soundbar is ook compatibel met Apple AirPlay 2 voor eenvoudig streamen vanaf Apple-apparaten. De Soundbar 550 is de eerste soundbar van Denon voorzien van softwaredrivers voor Control4, Creston, URC, Elan en meer voor een moeiteloze integratie met populaire slimme home-ecosystemen.

Naast de nieuwe Soundbar 550 bestaat het Denon Home-assortiment uit drie draadloze multiroom-speakers, allemaal zorgvuldig afgestemd door de geluidstechnici van Denon voor optimale, gebalanceerde prestaties en een prachtige aanvulling op ieder interieur. Alle Denon Home-modellen, inclusief de Soundbar 550 bieden moeiteloos toegang tot streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music HD, TIDAL en meer, evenals bestanden in hoge resolutie op telefoons of netwerken via wifi, AirPlay 2 of Bluetooth.

Deze functionaliteit biedt gebruikers toegang tot miljoenen muzieknummers, inclusief duizenden digitale muzieknummers in hoge resolutie, allemaal te bedienen met slechts één app. Luisteraars kunnen verschillende muzieknummers in iedere kamer afspelen of alle HEOS Built-in- en Denon Home-apparaten samenvoegen om in de Party Mode dezelfde muziek overal in huis of op kantoor af te spelen. De ingebouwde microfoons van de Denon Home draadloze speakers ter ondersteuning van de Alexa-spraakassistent kunnen in de loop van de lente van 2021 worden geactiveerd na installatie van een nog uit te geven firmware-update. De microfoons worden niet ingeschakeld zonder uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker.

De Denon Home Soundbar 550 staat overigens op de rol om door ons onderzicht te worden. Binnen afzienbare tijd zal een recensie met onze bevindingen op dit medium verschijnen.

Denon Home Soundbar 550: prijs en leveringsinformatie

De Denon Home Soundbar 550 heeft een adviesprijs van 649 euro is vanaf half februari 2021 verkrijgbaar. Vanaf 1 februari 2021 kunnen bestellingen worden gedaan bij de officiële Denon-verkooppunten en via de webshop van Denon.

MERK

EDITORS' CHOICE