NIEUWSSonos

Ikea en Sonos lanceren Symfonisk 2

Sinan Kökbugur | 29 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Sonos

Sonos en Ikea presenteren een nieuwe versie van de ronde Symfonisk tafellamp met geïntegreerde luidspreker. De twee fabrikanten beloven een breder en kamervullend geluid. Verwisselbare lampenkappen in verschillende kleurvarianten bieden ruimte voor individuele vormgeving. 

Symfonisk 2: techniek van Sonos, vormgeving van Ikea en te koop bij Ikea

De eerste Symfonisk is ruim twee jaar geleden op de markt gekomen. Destijds was sprake van twee versies, t.w. een ronde lampversie en een rechthoekige versie zonder lamp. Lees ook onze recensie over de eerste Symfonisk.

De voet van de nieuwe Symfonisk 2 is verkrijgbaar in zwart of wit en wordt nu apart van de lampenkappen verkocht. De klant kan dus kiezen uit verschillende lampenkappen, t.w. een dekkende glazen kap of een meer transparante zwarte glazen kap of in een textiel variant in zwart of wit.

Volgens Ikea ondersteunt de tweede generatie Symfonisk-tafellamp een breder scala aan (gloei)lampen dankzij de E27-fitting. De vorige versie had een E14-fitting. De bedieningselementen bevinden zich nu direct op de lamp, omdat de basisplaat van de voorganger is weggelaten.

Daarnaast krijgt de Sonos-lamp nieuwe geluidskenmerken, gebaseerd op de Symfonisk-wandspeakers (lees ook onze recensie over de schilderijvormige Symfonisk van Ikea en Sonos). Een golfgeleider wordt gebruikt om het geluid door de kamer te verdelen. Het eerste model was gebaseerd op de Sonos One WLAN-luidspreker.

Net als alle andere producten in de Symfonisk-serie, kan de nieuwe lampluidspreker ook op zichzelf worden gebruikt of wordt hij onderdeel van een afspeelgroep in het multiroomsysteem van Sonos. Hij ondersteunt Apple AirPlay 2 en een zeer groot aantal streamingdiensten en is te bedienen via de Sonos-app.

Symfonisk 2: prijzen en leveringsinformatie

De Symfonisk 2 komt in Nederland in november te koop op de website en in de winkels van Ikea. Vanaf januari 2022 zal de lamp/luidspreker ook in België te koop zijn. De Symfonisk 2 zal voor 129 euro van eigenaar wisselen. De textielen kap wisselt voor 20 euro van eigenaar en de glazen kap gaat voor 30 euro over de toonbank.EDITORS' CHOICE