NIEUWSSonos

Ikea kondigt Symfonisk-schilderijspeaker aan (en de techniek is van Sonos)

Het Zweedse warenhuis voor woonartikelen Ikea en het Amerikaanse Sonos hebben een nieuwe luidspreker in de Symfonisk-productlijn aangekondigd. Het nieuwe model is een schilderij dat aan de muur gehangen kan worden of op een vlakke ondergrond geplaatst kan worden. De koper kan kiezen uit een grote hoeveelheid verwisselbare panelen.

Ikea Symfonisk

Ikea en Sonos hebben al eerder gezamenlijk ontwikkelde luidsprekers op de markt gebracht. Lees ook onze recensie over de Ikea Symfonisk luidsprekers. De samenwerking smaakt kennelijk naar meer want de bedrijven hebben samen een platte luidspreker ontwikkeld die aan de muur kan worden gehangen, als een schilderij.

De Ikea Symfonisk-schilderijluidspreker heeft twee drivers aan boord, waarbij voor de tweeter een speciale waveguide is geplaatst om de hoge tonen beter te kunnen spreiden. De luidspreker kan via wifi verbonden worden aan een smartphone, die met de Sonos S2-app de speaker kan aansturen. De luidspreker kan alleen werken, maar de gebruiker kan hem ook samen met andere Sonos- of Symfonisk-speakers gebruiken. Een stereopaar kan alleen gevormd worden met een andere Symfonisk-schilderijspeaker. Ikea levert een 3,5 meter lange stroomkabel mee en via daisy chaining kan de andere schilderijspeaker van stroom voorzien worden. Ook zijn de speakers als surroundspeakers voor Sonos ARC in te zetten. Op de achterzijde van de speaker zijn is een volumeknop en een pauzeerknop geplaatst. Muzieksignaal komt binnen via wifi.

Het schilderij, herstel, de luidspreker verschijnt in de kleuren zwart of wit en kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. De voorkant is verwisselbaar en later zullen nog twaalf extra verwisselbare platen worden uitgebracht, zodat kopers kunnen kiezen voor een ander uiterlijk een aanzicht van hun schilderijluidspreker.

De schilderijluidspreker is 57 x 41 x 6 centimeter groot en hangt op zes centimeter afstand van de muur. Vermoedelijk zal ook Apple Airplay 2 worden ondersteund. De vorige Symfonisk-speakers hebben deze ondersteuning ook. Bluetooth-ondersteuning is er helaas niet.

Ikea zegt samen met Sonos meer luidsprekers uit te willen brengen, maar meer bijzonderheden zijn nog niet voorhanden.

Ikea Symfonisk schilderijluidspreker: prijs en leveringsinformatie

De Symfonisk schilderijluidspreker kost 179 euro en is vanaf 15 juli a.s. te koop. Klanten krijgen één schilderijpaneel meegeleverd. Extra panelen zijn vanaf 1 september te koop en kosten 15 tot 30 euro.


EDITORS' CHOICE