NIEUWSSonos

Symfonisk luidsprekers: techniek van Sonos, binnenkort te koop bij Ikea

Onder de naam Symfonisk hebben het Amerikaanse streamingbedrijf Sonos en het Zweedse meubel- en interieurwarenhuis Ikea een productlijn van luidsprekers gelanceerd. De verkoop van de Symfonisk luidsprekers is exclusief voorbehouden aan Ikea, maar Sonos levert de techniek. In de komende maand augustus zal de verkoop van de Symfonisk-luidsprekers starten. 

Symfonisk: samenwerking Sonos en Ikea

Er zijn twee modellen in de nieuwe Symfonisk-lijn van Ikea. Het ene model is feitelijk een tafellamp, waarbij de luidspreker – in wezen een verklede Sonos One – verstopt is in de voet. Daarnaast is er een speaker met een langwerpig rechthoekig ontwerp, die als je hem horizontaal bevestigt ook dienst kan doen als kleine boekenplank, mits de gebruiker er niet teveel op zet (maximaal drie kilogram). Beide varianten zijn verkrijgbaar in zwart en wit.

De apparaten hebben het typische Ikea-design, gecombineerd met het geluid van Sonos. De techniek is volledig van Sonos en de Symfonisk luidsprekers laten zich dan ook koppelen met andere luidsprekers van Sonos. Sonos ondersteunt AirPlay 2 en kan uit de voeten met onder meer Apple Music, Spotify en Google Play Music en een heleboel andere streamingdiensten. Al deze dingen zijn ook beschikbaar op de Symfonisk luidsprekers.

Je kunt de Symfonisk bedienen met je stem, maar dat gaat niet rechtstreeks. Stembediening verloopt via de Sonos-app op een tablet of telefoon, want de luidsprekers zelf hebben geen microfoons aan boord.

Mogelijk komen er in de toekomst nog meer producten in de Symfonisk-serie. Komt er wellicht integratie met verlichting? “De samenwerking tussen Ikea en Sonos is erop gericht om geluid en licht samen te brengen. Maar op dit moment kunnen we niks zeggen over de plannen rondom die integratie,” aldus het Zweedse meubelwarenhuis op zijn website.

Momenteel is één van onze redacteuren de Symfonisk luidsprekers aan het onderzoeken. Op of omstreeks 25 juli a.s. zal een verslag van zijn bevindingen op dit medium verschijnen.

Symfonisk: prijzen en leveringsinformatie

Symfonisk is vanaf augustus exclusief verkrijgbaar bij de Zweedse meubelgigant. Het rechthoekige model kost net geen 100 euro. De tafellamp wisselt voor 179 euro van eigenaar.


EDITORS' CHOICE