NIEUWSSonos

De nieuwe Beam van Sonos ondersteunt Dolby Atmos en later ook DTS

Sinan Kökbugur | 14 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Sonos

Het Amerikaanse Sonos heeft zijn bestaande Beam herzien en opnieuw uitgebracht. De herziene soundbar heeft ondersteuning van Dolby Atmos gekregen en zal later dit jaar ook ondersteuning van DTS krijgen. Vanaf 5 oktober is de Sonos Beam wereldwijd te koop in een zwarte of witte uitvoering.

Sonos Beam: soundbar voor muziek, film en games

Sonos heeft vandaag de Beam (Gen 2) aangekondigd, een nieuwe versie van de compacte smart soundbar voor tv, muziek, games en meer. De nieuwe Beam biedt volgens de fabrikant een verbeterde en intensere geluidsbeleving met meer diepte en helderheid, en bevat bovendien ondersteuning voor Dolby Atmos en – later dit jaar – DTS.

“We zeggen vaak dat home cinema een echte aanjager zal zijn voor onze sector en Beam heeft daar een enorm belangrijke rol in gespeeld als een van de bestverkopende soundbars in zijn categorie”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “Op basis van wat we de afgelopen jaren hebben geleerd over goede luisterervaringen en home cinema, hebben we een manier gevonden om Beam van nieuwe functies en nog beter geluid te voorzien, terwijl we het compacte formaat dat klanten zo waarderen, hebben behouden.”

Sonos Beam: technische kenmerken en functies 

  • 3D-geluid met Dolby Atmos: Geluidstechnologie die je omringt en onderdompelt in de actie, of het nu vliegtuigen zijn die boven je hoofd lijken te vliegen, voetstappen die door de kamer lijken te bewegen of filmmuziek die je overal om je heen hoort en voelt.
  • Verbeterd geluid, zelfde formaat: Dankzij de extra processorkracht en de nieuw ontwikkelde, gefaseerde speakeropstelling stuurt en lokaliseert Beam geluiden in de ruimte voor een levensechte beleving. De soundbar is nu ook compatibel met HDMI eARC op je tv, zodat je kunt genieten van je favoriete films en games in geluid met een nog hogere definitie en met ondersteuning voor nieuwe audioformaten.
  • Gestroomlijnder design: Een bijgewerkte en met hoge precisie geperforeerde grille van polycarbonaat zorgt ervoor dat de speaker geweldig klinkt en naadloos in het interieur van je huis past, net als Sonos Arc.
  • Eenvoudige en veiligere installatie: Met maar twee kabels en nieuwe NFC-capaciteiten is de installatie heel eenvoudig en kun je al binnen een paar minuten gaan luisteren. Je hoeft alleen de Sonos-app te openen, enkele aanwijzingen te volgen en je telefoon bij de Beam te houden.
  • Duurzaam geluid: De duurzame verpakking van de nieuwe Beam bestaat uit premium kraftpapier zonder coating, een cadeauverpakking gemaakt van 97% duurzaam papier en wordt geleverd zonder wegwerpschuim.

Net als alle Sonos-producten is ook de nieuwe Beam afgestemd met behulp van het Sonos Soundboard, een groep van specialisten uit de muziek- en filmwereld, om zo de beste en meest authentieke geluidservaring te kunnen leveren. Je kunt het geluid van Beam ook finetunen met Trueplay. Daarmee worden het geluid van de soundbar en geluidsreflecties door muren en meubels gedetecteerd om de beste luisterbeleving te bieden voor jouw kamer en opstelling.

Sonos Beam: plaatsing en bediening

Plaats de Beam voor een staande tv, of bevestig hem eenvoudig aan de muur met de (bestaande) Sonos muurbeugel voor Beam. Je bedient Beam met de Sonos-app, de afstandsbediening van je tv, een van de spraakassistenten, Apple AirPlay 2, muziek-apps zoals Spotify en meer. Luisteraars kunnen Beam op zichzelf gebruiken of draadloos uitbreiden met een subwoofer en achterspeakers voor nog meeslepender entertainment.

Sonos Beam: uitbreiding van functionaliteit later dit jaar

Sonos komt later dit jaar met ondersteuning voor het decoderen van DTS Digital Surround Sound via het S2-platform voor Playbar, Playbase, Amp en beide generaties van Beam en Arc. Sonos kondigde ook plannen aan voor de Ultra HD-muziekdienst van Amazon Music, die later dit jaar in een aantal markten wordt gelanceerd en het gebruikers mogelijk zal maken om nummers te beluisteren in een lossless audioformat tot 24 bit/48 kHz op hun Sonos-speakers. In Nederland en België biedt Amazon zijn muziekdienst overigens nog niet officieel aan.

Tot slot wil Sonos op termijn Dolby Atmos Music ondersteunen, een immersief audioformaat dat de traditionele grenzen van studio-opnames overstijgt en de luisteraar middenin het muzieknummer plaats zodat naar eigen zeggen ieder detail van de muziek kan worden waargenomen.

Sonos Beam: prijs en leveringsinformatie

De Sonos Beam (Gen 2) zal wereldwijd voor 499 euro beschikbaar zijn vanaf 5 oktober op Sonos.com en via deelnemende winkels.


EDITORS' CHOICE