NIEUWSFocal

Focal voegt Aria K2 906 en Aria K2 Center toe aan Aria K2 productlijn

Sinan Kökbugur | 02 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Focal

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft twee modellen aan zijn Aria K2 productlijn toegevoegd. De vorig jaar gelanceerde vloerstaander Aria K2 936 krijgt gezelschap van monitormodel Aria K2 906 en centermodel Aria K2 Center. De verkoop zal in de loop van deze maand gaan beginnen.

Focal Aria K2: voor muziek en thuisbioscoop

De Aria K2 van het in Frankrijk gevestigde Focal is een speciale editie van de Aria 900 productlijn die werd gelanceerd door Focal in 2013. De Aria K2 is voorzien van een K2-conus van de volgende generatie. Deze conus van aramidevezel, vervaardigd in Frankrijk in de Focal-workshops, is een evolutie van de iconische Polykevlar-conus op klassieke JMLab-luidsprekers uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het origineel is ontworpen om de balans tussen gewicht, stijfheid en demping te verbeteren, aldus Focal.

De nieuwe Aria K2 906 en Aria K2 Center voegen zich bij de vloerstaande Aria K2 936 met een ultrastijve kastconstructie, met niet-parallelle elementen die verminderde trillingen en een uitstekende neutraliteit zouden moeten opleveren. Lees ook onze recensie over de Focal Aria K2 936.

De geheel nieuwe conus van de drivers van de Focal Aria K2 is nu samengesteld uit een zeer lichte schuimlaag die is ingeklemd tussen een laag aramidevezels en een laag glasvezel. Dit ontwerp, zo claimt Focal, zorgt voor een helder en nauwkeurig geluid zonder enige kleuring. Een perfecte aanvulling op de middentoners en woofers van de Aria K2 zijn aluminium/magnesium TNF-tweeters met Poron-ophanging voor een vloeiender geluid.

Alle luidsprekers worden geleverd in een Ash Grey afwerking. Deze afwerking, die ook is te zien op de vlaggenschip Utopia-producten van het bedrijf, wordt gecombineerd met een voorpaneel met leereffect voor extra elegantie.

Uiteraard werken de leden van de Aria K2 productlijn samen in perfecte esthetische en sonische harmonie. De Aria K2 936 of 906 kunnen bijvoorbeeld als paar worden geïnstalleerd voor tweekanaals luisteren of worden gecombineerd met Aria K2 Center voor een thuisbioscoopsysteem. De Sub 1000 F subwoofer geeft desgewenst films meer impact, aldus de fabrikant.

Focal Aria K2: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Focal Aria K2-modellen zullen later deze maand op de markt komen. De Aria K2 906 heeft een adviesprijs van 1.498 euro per paar. Het centermodel Aria K2 Center wisselt voor een bedrag van 799 euro van eigenaar. De Aria K2 936 is al verkrijgbaar en kost 3.998 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE