NIEUWSPhilips

Nieuwe Oled tv’s van Philips hebben verbeterd scherm en ondersteunen HDR10+ Adaptive

TP Vision, eigenaar en uitbater van de merknaam Philips, heeft twee nieuwe televisies gelanceerd die voorzien zijn van een geïntegreerde soundbar van luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins. Het topmodel is de Oled+986, die alleen in een formaat van 65 inch verschijnt. De Oled+936 komt in uitvoeringen van 48, 55 en 65 inch.

Philips Oled+986 en Oled+936: voorzien van geluid van Bowers & Wilkins

Volgens fabrikant TP Vision zijn de nieuwe modellen van Philips, voorzien van de nieuwste oledpanelen die een twintig procent hogere piekhelderheid halen. LG introduceerde die panelen begin dit jaar en gebruikt die zelf in zijn G1-serie en hoger. Ook hebben de Philips-tv's een nieuwe P5-beeldprocessor, die volgens de fabrikant voor betere scherpte en nauwkeurige kleuren zou moeten zorgen.

De tv's hebben Android TV als besturingssysteem en ondersteunen alle gangbare HDR-formaten. Naast HLG, HDR10, HDR10+ en Dolby Vision, is ondersteuning voor HDR10+ Adaptive toegevoegd. Deze standaard maakt gebruik van dynamische metadata en realtime informatie over het omgevingslicht om helderheidniveaus aan te passen.

Verder voorziet TP Vision de nieuwe oled-tv's van vierzijdige Ambilight-verlichting en HDMI 2.1-aansluitingen met ondersteuning voor vrr, FreeSync Premium en G-Sync-compatibiliteit. Net als de voorgangers hebben beide modellen geïntegreerde geluidssystemen van Bowers & Wilkins, waarmee de tv’s zich onderscheiden van veel concurrenten. Naar eigen zeggen zijn de soundbars voor de nieuwe modellen verbeterd.

Het Philips OLED+986-topmodel gebruikt wederom de zogenaamde Tweeter-on-Top-technologie, maar heeft daarnaast nu de Continuum-conussen, die Bowers & Wilkins ook gebruikt in zijn 800 Diamond Series. Het nieuwe systeem kan volgens opgave van de fabrikant een ruimtelijker geluid creëren.

De Philips Oled+986 komt alleen beschikbaar als 65 inch uitvoering en is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 4.449 euro.

De Philips OLED+936 komt iets eerder uit, t.w. in september in de maten 48, 55 en 65 inch, voor adviesprijzen van respectievelijk 1.999, 2.499 en 3.499 euro. Dit model heeft een kleinere soundbar van Bowers & Wilkins, maar ook diverse verbeteringen vergeleken met de voorganger. Nieuwe componenten zouden de geluidskwaliteit van het 3.2.1-speakersysteem moeten verbeteren.

Voor meer info over de inzet van kunstmatige intelligentie in de nieuwe modellen kun je terecht bij Techfi.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE