NIEUWSApple

Apple neemt streamingdienst Primephonic over

Sinan Kökbugur | 30 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | Apple

De Amerikaanse techgigant Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat het streamingdienst Primephonic heeft overgenomen. Primephonic is gespecialiseerd in het aanbieden van klassieke muziek. Primephonic is per direct gestopt met het aannemen van nieuwe abonnees. Vanaf 7 september zal Primephonic geen muziek meer aanbieden. Bestaande abonnees worden naar Apple gelokt.

Apple heeft vandaag aangekondigd dat het Primephonic heeft overgenomen, de gerenommeerde streamingdienst voor klassieke muziek die een uitstekende luisterervaring biedt met zoek- en bladerfunctionaliteit die is geoptimaliseerd voor klassieke audio van topkwaliteit, zorgvuldig geselecteerde aanbevelingen van experts en uitgebreide contextuele details over repertoire en opnamen. Lees ook ons artikel over Primephonic.

Met de toevoeging van Primephonic krijgen Apple Music-abonnees een aanzienlijk verbeterde klassieke muziekervaring, te beginnen met Primephonic-afspeellijsten en exclusieve muzikale inhoud. In de komende maanden krijgen Apple Music Classical-fans een toegewijde ervaring met de beste functies van Primephonic, waaronder betere browse- en zoekmogelijkheden per componist en repertoire, gedetailleerde displays van metagegevens van klassieke muziek, plus nieuwe functies en voordelen.

“We houden van en hebben een diep respect voor klassieke muziek en Primephonic is een favoriet van fans geworden voor klassieke liefhebbers,” aldus Oliver Schusser, Vice President Apple Music and Beats van Apple. “Samen brengen we geweldige nieuwe klassieke functies naar Apple Music en in de nabije toekomst zullen we een toegewijde klassieke ervaring leveren die echt de beste ter wereld zal zijn.”

Primephonic startte drie jaar geleden als een Nederlands-Amerikaanse start-up en was onder andere gevestigd in Amsterdam. “Het beste van Primephonic naar Apple Music-abonnees brengen is een enorme ontwikkeling voor de klassieke muziekindustrie,” aldus Thomas Steffens, medeoprichter en CEO van Primephonic. “Artiesten houden van de Primephonic-service en wat we in het klassiek hebben gedaan, en nu hebben we de mogelijkheid om samen met Apple de absoluut beste ervaring te bieden aan miljoenen luisteraars. We mogen klassieke muziek naar de mainstream brengen en een nieuwe generatie muzikanten verbinden met de volgende generatie publiek.”

“Primephonic is opgericht om ervoor te zorgen dat klassieke muziek relevant blijft voor toekomstige generaties,” aldus Gordon P. Getty, een grootaandeelhouder van Primephonic. “Primephonic en Apple kunnen samen die missie realiseren en klassiek naar een wereldwijd publiek brengen.”

Hoe gaat het nu concreet verder? Primephonic is niet langer beschikbaar voor nieuwe abonnees en wordt vanaf 7 september a.s. offline gehaald. De app van Primephonic lijkt ook al te zijn verwijderd uit de Apple App Store en Google Play Store. Apple Music is van plan om volgend jaar een speciale app voor klassieke muziek te lanceren die de klassieke gebruikersinterface van Primephonic combineert waar fans dol op zijn geworden met meer extra functies. In de tussentijd ontvangen de huidige Primephonic-abonnees zes maanden gratis Apple Music, met toegang tot honderdduizenden klassieke albums, allemaal in lossless audio met hoge resolutie, evenals honderden klassieke albums in Spatial Audio van Apple Music, met regelmatig nieuwe albums toegevoegd.


EDITORS' CHOICE