NIEUWSLenco

Lenco lanceert budgetdraaitafels L-92WA en L-3809

Sinan Kökbugur | 25 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | Lenco

Draaitafelmerk Lenco heeft ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag een tweetal nieuwe draaitafels gelanceerd. De L-92WA is een halfautomaat en bedoeld voor thuisgebruik. De L-3809 is bedoeld als gereedschap voor DJ’s. Beide modellen worden geleverd met een stofkap en een mm-element van Audio-Technica.

Lenco L-92WA: halfautomatische draaitafel

De nieuwe L-92WA van Lenco is een riemaangedreven halfautomatische draaitafel, d.w.z. dat de arm aan het einde van de plaat (of eerder als de gebruiker op een knop drukt) wordt opgetild en terugkeert naar de rustpositie. Het element blijft dus niet nodeloos rondjes draaien als de muziek is afgelopen.

Een phono-versterker is ingebouwd en de gebruiker kan kiezen tussen 33 en 45 rondjes per minuut. De phono-versterker kan overigens eenvoudig overbrugd worden als de gebruiker een andere phono-versterker wil gebruiken. Een element van Audio-Technica type AT3600 wordt meegeleverd, evenals een passende stofkap. De L-92WA is dus na het uitpakken min of meer gebruiksklaar. Oh, en er is ook een USB-aansluiting om vinylplaten te digitaliseren. Alle nodige kabels en software worden meegeleverd.

Lenco L-3809: direct-drive draaitafel

De Lenco L-3809 is volgens de fabrikant bijzonder geschikt voor DJ's en professioneel gebruik. Direct-drive aandrijving garandeert dat de plaat direct start op de hoogwaardige full-size aluminium plateau en de L-3809 kan rechtstreeks worden aangesloten op een mengtafel of stereoset vanwege de ingebouwde phono-voorversterker. Het geplaatste element is de AT3600 van Audio-Technica, net als bij de L-92WA.

De L-3809 is voorzien van verlichting voor optimaal bedieningsgemak en een stroboscoop. Gebruikers kunnen de snelheid van de draaitafel eenvoudig aanpassen met een variabele pitchfader. Ook de L-3809 heeft een USB-aansluiting zodat vinylplaten voor altijd kunnen worden bewaard door ze eenvoudig via de USB-kabel naar MP3 over te zetten, zodat de platen digitaal kunnen worden afgespeeld. Ook de L-3809 heeft een (verwijderbare) stofkap en de keuze tussen 33 en 45 rondjes per minuut.

Lenco L-92WA en L-3809: prijzen en leveringsinformatie

De L-92WA en L-3809 zijn vriendelijk geprijsd. We zien bij diverse online winkels prijzen die variëren tussen de 200 en 250 euro.

EDITORS' CHOICE