NIEUWSBurmester

Burmester 217: draaitafel met massief aluminium chassis en verchroomde frontplaat

Het Duitse audiobedrijf Burmester heeft zijn tweede draaitafel uitgebracht. De nieuwe 217 heeft een uit één blok gefreesd aluminium chassis, een verchroomde frontplaat en twee motoren die het draaiplateau met een riem aandrijven. De levering zou in oktober moeten gaan beginnen.

Burmester 217: hoogwaardige draaitafel

De 217 van Burmester is een draaitafel in een omvangrijke (482 mm breed x 283 mm diep), lage resonantie unibody gemaakt van massief aluminium. Het eerdere vlaggenschip 175 was de eerste draaitafel van Burmester. Waar de 175 is uitgerust met vier motoren, gebruikt de 217 er twee en lijkt dus iets eenvoudiger van opzet.

Volgens Burmester maakt de nieuwe 217 draaitafel ook gebruik van een op de cardanische ophanging gemonteerde, rechte toonarm die is gemaakt van een unidirectioneel vezelcomposietmateriaal, plus aluminium componenten die naar eigen zeggen “van nature worden aangezwengeld door de geometrie van de armkop”. De arm meet 239,1 millimeter van de stylus met Shibata-tip tot het lager. Dat is iets meer dan negen inch, waarbij het signaal van de cartridge rechtstreeks wordt doorgegeven via een hoogwaardige phono-verbindingskabel. De 217 heeft geen phono-trap aan boord, in tegenstelling tot de 175. De 217 weegt 31,5 kg en wordt geleverd met een slipmat van composietleer.

Ten slotte verklaart Burmester met trots dat het zijn belofte is nagekomen om “meer dan 95 procent van zijn materialen lokaal te betrekken”, waarbij het bedrijf zijn handmatige productieprocessen in Duitsland uitvoert.

Burmester 217: prijs en leveringsinformatie

De Burmester 217 kan reeds besteld worden en de fabrikant verwacht de eerste exemplaren in oktober te kunnen leveren. Voor een bedrag van bijna 20.000 euro zal de 217 straks van eigenaar wisselen.


EDITORS' CHOICE