NIEUWSBurmester

Burmester lanceert zijn eerste draaitafel

Het Duitse Burmester viert zijn veertigste verjaardag en pakt uit met de lancering van zijn eerste draaitafel, de Burmester 175. Het gaat om een compleet product. De Burmester 175 is een draaitafel voorzien van arm, cartridge, voeding en phono-versterker, die allemaal door Burmester zijn gemaakt.

Burmester 175

Burmester heeft geen ervaring met het bouwen van draaitafels, maar lijkt voor zijn eerste draaitafel niets aan het toeval over te hebben gelaten. De basis van de draaitafel is een uitgefreesd blok aluminium. Het draaiplateau bestaat uit een sandwich van twee aluminiumplaten met daartussen een plaat van messing. Een laag bitumen zorgt voor de nodige demping. Het hoofdlager is onderhoudsvrij en zou de koper moeten overleven.

Opvallend is het gebruik van een viertal AC-motoren om het plateau aan te drijven. De kracht op plateau en lager is op die wijze van alle kanten gelijk, hetgeen de levensduur van het lager zal verklaren. Bovendien wordt het plateau snel op het juiste toerental gebracht.

De arm is gemaakt van een combinatie van aluminium en koolstof. Het armlager is gebouwd van staal en keramisch materiaal. De lengte van de arm is negen inch. De ingebouwde phono-versterker is gebaseerd op de 100, Burmester’s stand-alone phono-versterker.

De Burmester 175 weegt zestig kilogram en staat op drie voeten die eventuele trillingen uit de omgeving opvangen. De levering zal aan het einde van dit jaar starten voor een prijs van 30.000 euro.

Burmester

Burmester is in 1978 opgericht door Dieter Burmester en speelt mee in de top van de audiomarkt. Burmester maakt versterkers, luidsprekers, cd-spelers, DA-converters, power conditioners en netwerkspelers. Burmester maakt ook audioproducten voor de auto-industrie. Oprichter Dieter Burmester is op 15 augustus 2015 overleden.


EDITORS' CHOICE